Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

ON! Fest и Столична община разкрасяват ТЕЦ София с графити


ON! Fest и Столична община разкрасяват ТЕЦ София с графити

6661

Един от най-големите и внушителни графити mural-и в Европа ще бъде изрисуван не къде да е, а върху най-мащабната индустриална стена в България – охладителната кула на ТЕЦ София.

Организаторите на ON! Fest 2013, с любезната подкрепа на Столична община, Агенция за развитие на София и професионализма на мениджърите на графити зоната на фестивала - RUSH, поканиха легендарните графити артисти SMUG и BRUS, за да осъществят един от най-красивите проекти в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа за 2019.

След обсъждането на множество проекти и различни възможности на реализация, организаторите от ON! Fest и артистите единодушно избраха образа на Dr. Mundo - емблематичен герой на най-популярната видеоигра в света - League Of Legends. Гигантският графит ще краси една от двете охладителни кули на ТЕЦ София, които също подкрепиха идеята и съдействат с всички сили за нейното осъществяване.  Кулата е висока 55 м., графитът ще заема почти цялата ѝ предна половина (над 1500 кв.м.), а за да се покрие площта, са необходими над 30 баки фасадна боя, над 1000 флакона спрейове и най-високата вишка в региона, която е и една от атракциите пред кулата на ТЕЦ София.

"Трудно е човек да опише емоцията и усилията около осъществяването на подобна мечта, каквато този проект е за нас. Безкрайно благодарни сме на екипите на Столична община, Агенция за развитие на София, ТЕЦ София и всички компании, които се включиха с целия си ресурс и приеха проекта като лична кауза. Конкретният повод беше желанието ни да подкрепим кандидатурата на София и региона за европейска столица на културата през 2019, но с напредването на реализацията започнахме да мислим за дългосрочни инициативи, които да превърнат подобни индустриални зони в една красива и неразделна част от живота ни. България е изпълнена с такива площи, които просто чакат някой да ги погледне с други очи“, сподели директорът на ON! Fest Мартин Кадинов.

Изрисуването на охладителната кула е предвидено да приключи до 22 септември, неделя. Тогава, на официална церемония в подножието на огромния графит и под зоркото око на Dr. Mundo, ще бъде награден отборът победител от Балканския шампионат по League Оf Legends.

Междувременно, станаха ясни и любопитни подробности от програмите на ON! Parkour, ON! Skate, ON! Bike и ON! Drift зоните в афиша на фестивала.

Тази година участниците в спорт и паркур зоните на ON! Fest ще поставят под съмнение законите на гравитацията и границите на способностите на човешкото тяло. ON! Parkour зоната, организирана от Freerun Bulgaria, ще продължи традицията всяка година да е по-голяма, по-атрактивна и с по-силно международно участие. Организаторите споделиха, че подготвят фрийрън предизвикателство, каквото рядко може да се види у нас. Специални гости ще са Александър Зюлев (Русия) и Богдан Цветкович (Сърбия) - невероятни атлети с различен арсенал от умения във фрийрън и паркур, които не само ще демонстрират пред българската публика, а и ще покажат на какво са способни в редица уроци за начинаещи и напреднали.
 
Не по-малко интересно ще е в ON! Skate – зоната на малките колела - скейт и кънки. Най-голямата халф пайп рампа на Балканите, висока 3.70 м. и дълга 15 м., ще бъде разположена за първи път в България на мероприятие с подобен мащаб. Райдърите от Disaster, които тук ще провокират сетивата ни, са едни от най-добрите кънкьори у нас и в Европа.
 
Участници в ON! Bike зоната ще бъдат най-добрите BMX-райдъри от страната, както и траялския отбор от София BT Sofia Demo Team. Отново ще има и голям еърбег, където всички райдъри, дошли с колелата си, ще могат да покажат най-атрактивните си трикове.
 
Четири отбора ще се включат в демонстрациите на ON! Drift зоната. Отново ще видим шоуто на Motoexpert Falken Drift Team на двукратния национален вицешампион и носител на купата King Оf Europe Street Legal за 2013 Александър Язов и Ивайло Алексов (шампион в Time Attack Серии), Mirafiori Car Mods, КАМ Моторс и STI.bg, представени от първата дама-пилот - Ива Русинова (4-то място в Queen Оf Europe за 2013).

ON! Fest те предизвиква: Включи се!

Цени на билетите:

ON! Fest 2 дни + ON! Party HMSU Класика: 30 лв.
(всички зони на ON! Fest без гейминг конференцията GDS Bulgaria)

ON! Fest 2 дни: 20 лв.
(всички зони на ON! Fest, без ON! Party HMSU Класика и гейминг конференцията GDS Bulgaria)

ON! Fest Party HMSU Класика: 25 лв.
(включва само ON! Party HMSU Класика)

GDS Bulgaria: 80 лв.
(включва всички зони на ON! Fest, GDS Bulgaria и ON! Party HMSU Класика)

Билети за ON! Fest може да намерите в мрежата на EVENTIM.BG:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/on-fest-2013-inter-expo-center-329757/event.html#

ON! Fest е единствен по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, спорт и начин на живот. За трети път между 20 и 22 септември в Интер Експо център тематичните ON! Зони ще оживеят с музика, танци, графити, технологии, видеоигри, фотография, азиатска култура, градски и екстремни спортове и още много активности, в които всеки посетител е не просто зрител, а участник. Все по-значима част от програмата са трите професионални събития за кариерно и бизнес развитие - Конференцията за разработка на игри GDS Bulgaria, най-голямата българска музикална борса – MusicPRO, и Предприемаческа конференция Innov8, която стартира тази година.

ON! Fest се организира от Gaming Entertainment и Интер Експо център. Фестивалът е част от кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата за 2019.

ON! Fest е член и съучредител и на Българска Фестивална Асоциация (www.bfa.bg).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички