ON!Fest 2013 започва: Включи се!


ON!Fest 2013 започва: Включи се!

4313

Един от най-големите и внушителни графити в Европа вече е почти завършен и може да бъде видян върху най-мащабната индустриална стена в България – охладителната кула на ТЕЦ София.

Образът на него - близо 50-метровият Dr. Mundo, е емблематичен персонаж от най-популярната видеоигра в света League Of Legends. Както MySound.bg вече писа,  автори на изображението и надписите на стената са световноизвестните графити артисти SMUG и BRUS.

Проектът, дело на организаторите на ON! Fest 2013 с любезната подкрепа на Столична община, Агенция за развитие на София и RUSH, е един от акцентите в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа за 2019. С неговото официално откриване на пресконференцията на ON! Fest вчера бе представено третото издание на фестивала (20-22 септември 2013, Интер Експо център).

Зрелищна дрифт демонстрация, летящи фрийрън атлети, косплей персонажи от League Оf Legends и скачане на бокер кокили също бяха част от програмата на събитието.

От 10.00 часа на 20 септември започва третото издание на ON! Fest - единственият по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, образование, спорт и начин на живот.

Петъчният ден ще стартира в 10.00 ч. с Ден на кариерното развитие в гейминг индустрията, организиран от GDS Bulgaria и JobTiger, а след 17.00 ч. всички желаещи ще могат надникнат зад кулисите на осемте грандиозни международни събития, които тази година ще съставляват програмата на фестивала.

В събота и неделя за трети пореден път под мотото "Включи се!" посетителите на ON! Fest 2013 ще станат част от празник, в който няма зрители, а само участници.

Акцент в тазгодишното издание на фестивала са финалите на Балканския турнир по най-играната игра в света за 2013 – League Оf Legends. Девет отбора от всички страни в региона ще се състезават на голяма сцена пред 400 зрители за рекордния награден фонд от 10 000 лева. Със собствени наградни фондове от над 2 000 лева на отделна сцена ще са и турнирите по  популярните Starcraft 2 и DotA.

Още по-мащабна и цветна ще бъде и зоната за азиатска култура. Традиционният косплей конкурс на ON! Anime тази година ще бъде и през двата дни, а освен него ще видим лекции, прожекции, дискусии, изложби, работилници, както и специалната изложба с най-голямата в света колекция с предмети за Батман – собственост на българина Здравко Генов. Новост ще бъде и "18+"- зоната за азиатска еротика и хорър, както и ON! Tabletop зоната за настолни и картови игри.

Шест чуждестранни госта и най-добрите български графити артисти ще се изявят в графити зоната на ON! Fest 2013. Освен легендата на mural-жанра – SMUG (автор на характера на комина) и Brus (автор на надписите на комина), с общ проект ще се включат легендите на европейската графити сцена Slider, Soten, Caparso и OMSK. Разбира се, и тази година организаторите от Rush са подготвили конкурс за млади таланти.

ON! Parkour зоната ще продължи традицията всяка година да е по-голяма, по-атрактивна и с по-силно международно участие. Освен организаторите от най-голямата паркур общност у нас - Freerun Bulgaria, гравитацията ще предизвикат гости от Русия, Сърбия, Португалия и Унгария - невероятни атлети с различен арсенал от умения. По-мащабни и екстремни ще бъдат и зоните за байк (с толям airbag и trial-съоръжения), кънки (с най-голямата рампа досега) и дрифт (специални демонстрации на четири български отбора с пилоти с международни титли), запазени за феновете на високите скорости и предизвикателствата към гравитацията.

Красиви траектории с тела ще изписват и участниците в ON!Dance-зоната, която, както винаги, е разделена тематично – на латино и хип-хоп. На 21 септември, събота, екипът на Dance Academy е подготвил поредица от уроци, демонстрации и състезания, които ще разпалят кръвта на участниците и зрителите. На 22 септември сцената ще завземат Makosa Nostra в компанията на най-добрите български хип-хоп и брейк танцьори.

Естествено, програмата на ON! Fest ще продължи и в съботната нощ с партито "HMSU Класика", което отново ще събере най-силните и актуални имена на световната бас сцена. Тази година гости ще бъдат Modestep DJ Set, Black Sun Empire, Total Science, както и класиците на родния дъбстеп и дръм-ен-бейс - High Roll, Ogonek, Targy, Exo и Acidtrip.

Целта на ON! Fest не е само чистото забавление, а и разширяването на бъдещите творчески и професионални възможности на своите посетители. Затова все по-значима част от програмата са трите събития, които представят развлекателната индустрия в нейния образователен, професионален и бизнес аспект - конференцията за разработка на игри GDS Bulgaria, първата българска музикална борса MusicPRO и предприемаческата конференция Innov8.

Кариерен ден в гейм индустрията и образователен фокус в програмата са акцентите на GDS Bulgaria – единствената на Балканите конференция за разработка на игри.  Най-именитият гост пък е бащата на гейм индустрията във Великобритания Йън Ливингстън, основателят на gamelabs Berlin проф. Томас Бремер, както и представители на водещите студиа за разработка на игри, базирани в Германия. Разбира се, участие ще вземат и всички най-големи студиа, базирани в България.

Второто издание на международната борса MusicPRO също поставя София в епицентъра на музикалната индустрия в региона, утвърждавайки позициите си на най-бързо развиващото се събитие от този вид на Балканите. MusicPRO отново ще бъде разделена на три модула – търговско изложение с всички видове играчи в българската музикална индустрия, международна конференция с гости, лектори и над 11 фестивала от цяла Европа и международна дневна и нощна концертна програма с над 20 изпълнители и групи.

Пълна програма по часове и зони  – на onfest.bg!

ON! Fest те предизвиква: Включи се!

Цени на билетите:

ON! Fest 2 дни + ON!Party HMSU Класика: 30 лв.
(всички зони на ON! Fest без гейминг конференцията GDS Bulgaria)

ON! Fest 2 дни: 20 лв.
(всички зони на ON! Fest, без ON! Party HMSU Класика и гейминг конференцията GDS Bulgaria)

ON! Fest Party HMSU Класика: 25 лв.
(включва само ON! Party HMSU Класика)

GDS Bulgaria: 80 лв.
(включва всички зони на ON! Fest, GDS Bulgaria и ON! Party HMSU Класика)

Билети за ON! Fest може да намерите в мрежата на EVENTIM.BG:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/on-fest-2013-inter-expo-center-329757/event.html#

ON! Fest се организира от Gaming Entertainment и Интер Експо център. Фестивалът е част от кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата 2019.

ON!Fest е член и съучредител и на Българска Фестивална Асоциация (www.bfa.bg).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички