Студентски куиз и концерт на P.I.F. в Строежа


Студентски куиз и концерт на P.I.F. в Строежа

4694

На фона на студентските действия и настроения през последните дни, младите хора от Движение "Промяна за студентите" паралелно продъжлават и участието си в организирането на културни събития.

Те ще представят Студентски куиз плюс концерт на група P.I.F този вторник, заедно с клуб Строежа, Tuborg, Ballantine's, IBC Bulgaria и ISIC.

Входът е свободен. Събитието, което традиционно ще се проведе в Строежа, представлява втори квалификационен кръг от есенната кампания от студентски надпревари за знания, съчетани с музикални събития.

Кампанията от куизове се провежда в пет издания - четири квалификации, с финал на 3 декември. Във всеки един от куизовете участват осем отбора от по четири състезателя - общо тридесет и двама студенти от различни университети. Първите два отбора от всяко от четирите издания отиват на финала.

За всички участници ще има безплатни напитки, а най-добрите ще получат за награди редица интересни книги, дарени от издателствата "Жанет 45", "Пергамент прес", "Ентусиаст",  "Списание 8",  "Човешката библиотека", "Американски научен център в София", "БГ Книга" "Заедно в час", а крайните победители от цялостната кампания ще получат ваучери за езикови курсове в Училища за Европа и курсове в M3 College.

P.I.F. от своя страна обещават да свирят пред студентите повече от час и половина, като освен добре познатите им песни, в сета им ще влязат и парчета от предстоящия им нов албум – "P.I.F.4".

В изданието на 29 октомври ще вземат участие студенти от УНСС, Софийски университет, НАТФИЗ, НСА. Вратите на клуб Строежа отварят в 18.00. Началото на състезателната програма е от 19.00, а концертът на P.I.F. започва в 22.00. С оглед на засиления интерес се препоръчва по-навременното пристигане и получаване на ленти за достъп!

Какво представлява играта?

Желаещите за участие ще трябва да сформират отбори от по четирима души, чрез които да се включат в надпреварата. Въпросите, които ще се задават, ще бъдат разделени в пет от посочените тематични кръгове:

- история
- география
- наука
- изкуство
- спорт

Във всеки тематичен кръг ще има по пет въпроса.

Когато водещият зададе въпрос, участниците ще имат 20 секунди време, за да се консултират по групи и да посочат кой е верният отговор. Когато минутата изтече капитаните на отборите ще вдигнат верните отговори (А, Б, В или Г).

Всеки верен отговор носи една точка.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички