Полетът на Снежната сова


Полетът на Снежната сова

4814

Snow Owl Band ще изнесе ексклузивен концерт в Пловдив на 12 ноември.

Събитието ще се състои в Bee Bop Café – единствената клубна сцена в страната, където от 20.00 ч. на живо ще прозвучат композициите от новия албум "Normas" (обложката на снимката) на лидера на бандата - Хуан Гарсия-Херерос. Колумбиецът е по-популярен с артистичния си псевдоним Снежната сова.

За представянето на третия си диск Хуан идва с музиканти от световна класа. Това са носителят на "Грами" Хектор Мартиньон – пиано (Колумбия), Роберто Куинтеро – перкусионист от Венецуела, наричан крал на конгата, от САЩДжеръми Пауъл - саксофон, в компанията на българските асове Александър Владигеров – тромпет, и Стоян Янкулов-Стунджи – барабани.

Музикалните специалисти вече определиха "Normas" като албум с изключително богат оркестров звук, който трансформира традиционни джаз стандарти в нещо, което се превръща в модерна класика. Например стандартът "Mr. PC" на Джон Колтрейн сега е сложна и много ритмична композиция в размер 5/4.

"Всяка композиция е песен, история и пътуване", казва Хуан. "Normas" не е просто албум, в който се опитвам да покажа уменията си на инструменталист, това е моето тълкуване на класически композиции в джаза. Стремим се да добавим нюанси, водени от едно почти неземно вдъхновение. Във всяка пиеса търсим нов и свеж поглед, без да допускаме компромис с определението "джаз стандарт".

Уникален е начинът, по който Хуан вплита разнообразни групи от инструменти и техните звуци -  африкански барабани, горещи латиноамерикански перкусии, кристални тромпетни и саксофонни изпълнения и балканска ритмика  -  в аранжиментите си. Всичко това - в неделима музикална магия.
 
Хуан Себастиан Гарсия-Херерос се отличава с виртуозно музикално майсторство на 6-струнна електрически контрабас. Независимо дали музикалният жанр е джаз, поп, фънк, салса, рок, хеви метъл или авангард, той свири без никакви художествени компромиси. Като композитор негови оригинални композиции са включени в бродуейската продукция Anatomy Оf А Knucklehead.  У нас е популярен с концертите си на "Джаз форум Стара Загора" и "Лайв Зара Джаз", както и с колаборациите си с братя Владигерови, Стунджи и група Дел Падре. Хуан е работил с музиканти, сред които Елтън Джон, Шакира, Виктор Уутън, Антонио Санчес, Джоджо Майер, Джони Ривера и други.

Ден по-рано Хуан Гарсия-Херерос и музикантите от Snow Owl Band концертират в София, където заедно с камерен състав на Софийската филхармония ще представят за първи път в историята на джаза музика, композирана за камерен оркестър и електрическа контрабас китара.

Bee Bop Café е в Пловдив на ул. "Гладстон" 1 (Дом на техниката).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички