Роберто Кинтеро, Снежната сова и Del Padre с общ концерт


Роберто Кинтеро, Снежната сова и Del Padre с общ концерт

4358

Роберто Кинтеро, Хуан Гарсия Херерос - "Снежната Сова" и родната формация Del Padre ще изнесат съвместен концерт в Sofia Live Club от 23.00 ч. на 15 ноември.

Фюжън, латино джаз, фънк и авторска етно музика са в репертоара на  венецуелския перкусионист Роберто Кинтеро, записвал съвместно с Марк Антъни, и колумбиеца Хуан-Гарсия Херерос, работил с Ал Жаро, Шакира, Елтън Джон и много други светила.

Към Del Padre (на снимката) ще се присъединят Стоян Янкулов- Стунджи и Поли Генова.

Роберто Кинтеро избира перкусиите, когато е на 16, силно повлиян, както повечето латино музиканти, от легендата Тито Пуенте. Кинтеро избира да свири на няколко типа перкусии като конга и тимбали заради желанието да чува "как звуците си говорят". Добавяйки и типичните за Латинска Америка джембе и бата,  той извлича най-доброто от характерните  латиноритми и ги включва в съвременни аранжименти. Свири с почти всички големи имена в румбата, салсата и латино джаза – Селия Круз, Еди Палмиери, Качао, Херардо Розалес. Към тези музиканти се включва и Марк Антъни, който избира Роберто Кинтеро за съвместни участия в записи и турнета.

Другият безспорен талант, който ще свири заедно с Del Padre, е колумбиецът Хуан Гарсия - Херерос, известен и с индианското име Снежната сова, което е негов артистичен псевдоним. Любимият басист на Ал Жаро и на колумбийката Шакира, е музикант, който свободно работи в различни стилове - джаз, фънк, салса, етно и латино. Участвал е в световните турнета на Кристина Агилера, записвал с турската зведзда Сертаб Еринер, към биографията му се включва и участие в концерти на Елтън Джон. Виртуозен е най-краткото определение за Хуан, преминал и през най-престижните училища за музика в Ню Йорк, Ню Орлийнс, Бостън и Виена.

Del Padre е създадена преди 3 години от Кристо (Христо Коликов) (на снимката вляво) и китаристите Цветан Андреев и Симеон Иванов. В единствената по рода си група за испанска и фюжън музика се включват и музикантите Орлин Цветанов - цигулка и Живко Василев – кавал, а първият студиен албум на групата - "Rubi", излезе в началото на тази година.

Музика, напомняща за безкрайно лято, за танци под ритъма на фламенко и румба –  това са само от част от асоциациите ни за българската Banda DelPadre.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички