Женският хор Христина Морфова: от Гершуин до Синатра


Женският хор Христина Морфова: от Гершуин до Синатра

4665

Един от най—успелите български женски хорове – Христина Морфова, ще се изяви в столичния клуб Студио 5 от 18.30 ч. на 17 ноември (неделя).

В програмата "Вечнозелено" са включени популярни творби на Дж. Гершуин, Л. Бърнстейн, Фр. Синатра, П. Казалс и много други, както и песни от български автори на фолклорна основа.

Главен художествен ръководител е акад. Емил Янев, вокален педагог – Георги Петков.

Клавирният съпровод ще е на Иван Жеков. Диригент на хора е Таня Никлева-Владева.

Вход: 5 лв.  Група Spectrum пък ще потопи присъстващите в многоцветния и вълнуващ свят на акапелното многогласно пеене. В сезона на най-топлите цветове музиканите са подготвили завладяваща палитра от соул, поп, джаз, госпъл и етно музика, обединени в концерта Season Оf Colors.

Изявата на формацията започва в 20.30 ч. на 17 ноември.  

"Така ще отбележим и първия сезон от нашето музикално и личностно съзвучие – пъстро и експресивно, каквито сме самите ние. През тази година направихме своите първи успешни изяви на музикалната сцена, спечелихме верни почитатели, но най-вече – създадохме силно и вдъхновяващо приятелство", казват от бандата, която ще отбележи първия си рожден ден тази неделя.

Групата е в състав: Боряна Йорданова, Мая Вълчева, Весела Морова, Димана Тодорова, Атанас Кулински, Явор Узунов, Янко Янков и  Константин Бейков. Неделната програма на популярното завединие започва с джаз за деца с Венци Благоев, който ще представи "Седемте биг бенд самураи" от 11.00 ч.

"Този път ще импровизираме под звуците на седемте главни герои на биг бенда – Саксофон, Тромпет, Тромбон, Пиано, Китара, Контрабас и Барабани. Всички деца ще имат възможност да се запознаят отблизо с тях, а пиесите ще ви пренесат в ерата на Глен Милър, Каунт Бейзи и Дюк Елингтън. На помощ ще извикаме и най-архаичните куфари с различни екзотични перкусии, за да разкажем заедно една джаз история, която ще свърши чак когато огладнеем", казват страхотните музиканти в лицето на:

Петър Момчев - саксофон
Венцислав Благоев – тромпет
Цветан Троянски – тромбон
Теодор Петков - пиано
Димитър Благоев – китара
Димитър Карамфилов – контрабас
Стефан Кожухаров - барабани

Вход: 3 лв. за деца/ 5 лв. за възрастни.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички