Гръцката шайка Baildsa с още едно шоу в България


Гръцката шайка Baildsa с още едно шоу в България

3966

Турнето на гърците Baildsa ще мине и през Казанлък.

Веселата джипси пънк банда ще има концерт в клуб Hope Live в подбалканския град на 30 ноември, събота, съобщиха от Shangri Live, организиращи обиколката на многолюдната формация у нас.

Както MySound.bg вече огласи, тя ще стартира от "Петното на Роршах" в Пловдив на 20 ноември, сряда, минавайки през  през София (Swingin' Hall, 21 ноември), Велико Търново (Melon Live Club, 22 ноември), Варна (Vintage 33, 23 ноември), Свищов (Splash Club, 26 ноември), Бургас (бар "Без име") и Русе (Max Club, 29 ноември).  

В саунда на Baildsa е бомбен микс от ска, пънк и цигански мотиви от Балканите. Прогресиращи бързо от 2007, момчетата непрекъснато грабват нови и нови почитатели.

През 2011 издават албума "United States Оf Balkans". Шестима сърцати музиканти с китари, барабани, тромпети и акордеон, забавляващи и вдигащи адреналина на феновете. "Дискът все още вълнува дълбоко публиката и ние сме много щастливи от това. Въпреки  че той е предоставен за безплатно сваляне от нашия сайт, има много, които го купуват на CD, а това ни помага и издаването на втори проект. Надяваме се той бъде готов до края на тази зима. Завършваме записите и сме уверени, че те ще зарадват почитателите ни", казват Baildsa.

"Музиката и политиката са смесени. Стремим се чрез текстовете ни да смесваме двете теми, и това да поражда коментари и реакции по време на шоуто. Бихме искали хората да знаят кои сме и какво е нашето мнение за някои основни въпроси като фашизъм, расизъм, правата на човека. Посланието е едно и също в продължение на векове. Устойчивост!", прокламират групарите, чието име идва от турския глагол bayılmak, който означава припадам.

Гърция го използваме, когато искаме да кажем "писна ми" или "чашата преля". Наистина ни е писнал фалшивият политически живот в нашата страна и искаме да кажем "Не!". Време да се изправим срещу политическите и социалните проблеми на съвремието ни - което има и отражение в нашите песни", разясняват музикантите.

https://www.facebook.com/shangrilive

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички