Mадона оглави класацията на Форбс с приходи от 125 млн. долара


Mадона оглави класацията на Форбс с приходи от 125 млн. долара

3645

Мадона оглави традиционната годишна класация на списание Forbes за най-високоплатения музикант за 2013, информира Reuters.

Кралицата на поп музиката е спечелила 125 млн. долара, изчислено до юни.

Лейди Гага и Бон Джоуви са (съответно) на второ и трето място.

Приходите от турнето на Мадона, представящо албума ѝ MDNA, плюс продажбите на свързани с името на 55-годишната певица продукти я извеждат преди Лейди Гага, чиито приходи са 80 млн. долара. Тя можеше и да е първа, ако не бе принудена през февруари да отмени останалата част от световното си турне Born This Way Ball заради травма на бедрото, пише Forbes. При съставянето на класацията списанието не е взело предвид продажбите на последния албум на певицата. Премиерата на нейния трети студиен диск - ARTPOP,  се състоя на 6 ноември.

Както MySound.bg вече информира, още в деня на официалната си поява - 26 март 2012, MDNA оглави националните класации на iTunes в 40 държави, сред които САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Франция, Венецуела, Мексико, Перу и т. н., в т.ч. и България. Още предварителните продажби на албума в iTunes го изстреляха под № 1 в 50 държави с повече продажби в рамките на един ден от който и да е друг звукозапис в историята на електронния магазин.

След Бон Джоуви (79 милиона долара) се нареждат именитият американски кънтри музикант Тоби Кийт ($ 65 млн.) и британската група Колдплей ($ 64 млн.).

Списанието изготвя класацията на база на доходите на звездите от продажба на билети, хонорари, търговия със стоки и други преди облагането им с данъци. Не се вземат предвид таксите за агенти, мениджъри и адвокати.

Чартът е само за живите артисти. Иначе Майкъл Джексън щеше да е № 1 с приходи от  160 милиона долара.

Tоп 10

1. Мадона – $125 млн.
2. Лейди Гага – $80 млн.
3. Бон Джоуви – $79 млн.
4. Тоби Кийт – $65 млн.
5. Колдплей – $64 млн.
6. Джъстин Бийбър – $58 млн.
7. Tейлър Суифт – $55 млн.
8. Елтън Джон  – $54 млн.
9. Бионсе – $53 млн.
10. Кени Чесни – $53 млн.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички