На крака за Morcheeba!


На крака за Morcheeba!

4476

Допълнителна серия билети от 45 и 50 лв. за концерта на Morcheeba пускат организаторите EventEase.

Както MySound.bg вече огласи, знаменитото британско трио ще представи своя нов албум "Head Up High" и хитовете си дотук в зала 3 на НДК на 13 декември, петък.

Пропуските от 45 лв. (правостоящи) и 50 лв. (за седящи) може да закупите в Билетен център на НДК, Eventim.bg (Germanos, Picadilly, OMV и други) и Ticketportal.bg (книжарници Booktading, "Офис 1" и други.)

Рамзи Херкулес, като че ли по-известен като Бирата, ще подгрее Скай Едуардс и Ко. с Boogie.FM сет. Началният час на събитието се мести с един час по-рано и вратите ще бъдат отворени в 19.00, а не както бе първоначално обявеното в 20.00. В залата ще бъдат разположени два големи бара с напитки и гардероб.

"Феновете винаги остават изненадани от шоуто ни, защото очакват да си седят кротко и да слушат спокойно, а то се случва точно обратното – така ги наелектризираме, че танцуват и скачат през цялото време!“ – това споделя прекрасната фронтдама Скай Едуардс, като се заканва да увери българските фенове за кой ли път в горното.  

В момента британците са на щуро турне и радват почитателите в Европа. Ревютата след всеки гиг са повече от позитивни. И какви други биха могли да бъдат, предвид дълбоките и нежни вокали на Скай и музикалните авантюристи Пол и Рос Годфри. И да – след 18 години заедно, новият албум "Head Up High" на формацията звучи звучи свежо, авантюристично, мечтателско, иновативно и все така "морчийбско".

При последното си посещенияе в Сао Пауло музикантите отсядат в известен хотел с прословуто заведение на покрива. След концерта, докато Skye спокойно плува в басейна, мениджърът на бандата отива при нея и й казва: "Ти даваш ли си сметка, че това място е кръстено на теб – Skye Bar?".

Това е просто забавен пример за влиянието на бандата в световен мащаб. "Пътуването" започва с появата на дебюта "Who Can Trust" преди 18 години, което повлича братята Годфри от родния им Кент и Скай от Източен Лондон и ги изправя пред десетки хиляди фенове от цял свят. Те издават седем албума, които отразяват музикалните нюанси на времето, но и носят характерния саунд, станал запазена марка на бандата. Бийт гуруто и магьосникът-продуцент Пол си спомня за следата, която албумът "Big Calm", оставя: "Отношението на хората към него беше почти религиозно. Хора ме спираха по улиците и ми споделяха как албумът им е помогнал да преживеят различни неприятни етапи от живота".

Този позитивен и "лечебен" вайб от саунда на Morcheeba е в пълна сила и за осмия албум "Head Up High", който отразява поредицата от значителните промени, настъпили в живота на триото. На мултиинструменталиста Рос, например, му се роди дете и също така се завърна в Лондон след няколко години успешна кариера в Холивуд като филмов композитор. Междувременно малко след диска "Blood Like Lemonade" Пол установява, че има диабет: "Кръвта ми наистина беше лимонада – каква ирония на съдбата! Наложи се да променя целия си живот в по-здравословна посока. Това спомогна да стабилизирам настроенията си и, стъпвайки в студиото за новия албум, се чувствах наистина положителен, а не депресиран както обикновено. Със Скай постигнахме много по-силна симбиоза и открихме много нови допирни точки. А и сега, след трите й солови албума, тя е събрала толкова много опит, който вля в новия проект", казва Пол.

В "Head Up High" той се гмурка надълбоко в аналоговия синтез, създава свои собствени бас звуци и не залага на семплирани линии. "Докато преди винаги сме били линейни и следвахме барабаните, този път се впуснах в композиране на по-начупени бас линии". Това ново усещане за движение вдъхнови Рос и Скай, които вливат голяма доза текстура и мелодия в саунда. Всички искахме да вдигнем малко темпото. Като цяло албумът е доста иновативен, защото експериментираме с области в музиката, в които обикновено не ровим", допълва Пол.

В "Head Up High" той използва хавайска китара, с която създва атмосферни и космически звуци. В албума има и една изцяло акустична песен – "Under Тhe Ice", с перкусии и чаранго. Но най-значителните новости в саунда на бандата идват най-вече от преработени пост-дъбстеп елементи.

Morcheeba никога не е била банда, която почива на стари лаври. Това се дължи на отношението и подхода й към музиката. "Имам нужда постоянно да чувствам, че се развиваме и вървим напред. Когато правим ново парче, единствената мисъл в главата ми е как искам да взривим и изкефим феновете, а и защо не да спечелим нови", не крие Пол.

Ето и програмата за вечерта в зала 3 на НДК:

19.00 ч. - отваряне на вратите на залата
19.15 – 20.30 ч. - Ramsey Hercules (Boogie.FM DJ Set)

20.45 – 22.30 ч. - Morcheeba

Facebook:
https://www.facebook.com/events/352020221598270/?ref=br_tf

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички