Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Коледни Картини от една изложба редят Ал Жаро и Сергей Шишов

21.12.2013   MySound.bg
Обложката на албума
"Christmas" на Ал Жаро (Al Jarreau) ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР в събота, 21 декември, след новините от 21.00 ч.
 
В началото на пояснителните записки към своя коледен албум певецът привежда като мото цитат от любимата си книга Christmas Carol ("Коледна песен") от Чарлс Дикенс: "Весела Коледа на всички! Бог да ни благослови, всекиго от нас и нека да благослови Tiny Tim".

Носител на 7 отличия "Грами" в три различни категории – джаз, поп и ар-ен-би, Жаро си спомня източниците на вдъхновение за този албум. "Като дете седях до майка ми на седалката на пианото, докато свиреше църковна музика. Тя бе органистка и пианистка в местната църква и често ме взимаше със себе си на репетициите и църковните служби.  Този коледен албум трябваше отдавна да съм го записал и когато започнах работа върху него, открих, че има множество песни, които знам и обичам от детство. Мога да направя 7-8 албума с по 13-14 песни всеки, а тук се наложи да се вместя в размера на един CD и това беше истинско предизвикателство", не крие именитият вокалист, цитиран от водещия на предаването Сергей Шишов.
 
"Но по-важното бе настроението, което предизвиква у мен Рождество Христово, и често си мисля, че, ако всички ние можехме да съхраним духа на Коледа през цялата година, щяхме да живеем на великолепна планета. Рождественските празници носят магия, която разтърсва всеки, подобно на историята на Дикенс от "Коледна песен". Спомням си как тайно мечтаех за електрическо влакче и една Коледа приятел на татко ни заведе с брат ми да слушаме Рождественската литургия. Когато се върнахме у дома, татко бе инсталирал влакчето, което бе купил скришом от нас и то огласяше целия хол", спомня си Ал Жаро.


3187
100%
 

Февруари ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829