Кой ще получи книгата Елегия за Дейвид Боуи на Евгений Дайнов


Кой ще получи книгата Елегия за Дейвид Боуи на Евгений Дайнов

4633

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Този път предложението бе от нашите приятели в издателство "Милениум", в чийто каталог се появи книгата на политолога Евгений Дайнов "Елегия за Дейвид Боуи".

Двама от вас получиха шанса да се сдобият безплатно с творбата за митичния британец, който се завърна с албума "The Next Day" през 2013.

Имената на щастливците бяха изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича рок бандата, в която Дайнов се подвизава като китарист, композитор и текстописец?

Правилното е: Магистри.

Честито на Кристина Аспарухова и Димитър Петров!

Професорът политолог Евгений Дайнов - възпитавал академичния си дух в Оксфорд, дебютира със собствената рок банда Магистри с албума "Pay The Boatman". Името е в чест на магистърските степени на членовете на групата. 

"Да се справим със задачата да пишем за Боуи е да го схванем такъв, какъвто всъщност е: артист от ХХІ век, озовал се на Земята в разгара на ХХ век и поставил под въпрос всичко, в което земните жители по онова време вярват", това заявява Евгений Дайнов в най-неочакваната книга, която сме смятали, че ще напише – "Елегия за Дейвид Боуи".

Полезното изкопаемо Дейвид Боуи пусна изненадващ албум - "The Next Day", през 2013, а тихата стъпка на Белия херцог го отведе чак до музея  "Виктория и Алберт" в Лондон. Дискът дебютира на първо място в класациите на 12 страни и оглави iTunes чартовете в над 64 държави, сред които дори екзотичните Катар, Армения, Коста Рика, Тринидад и Тобаго... Изключителен успех по целия свят за първия диск на британската легенда от 10 години насам. Проектът скочи на пикова позиция във Великобритания, Белгия, Чехия, Дания, Финландия, Германия, Ирландия, Холандия, Нова Зеландия, Португалия, Швеция, Швейцария само седмица след премиерата си на 8 март. Звукозаписът достигна най-високия връх за цялата кариера на Боуи в чарта на САЩ -  (2-ро място) и стана най-бързо продаващия се албум на Острова за годината към месеца на офииалната му премиера. "The Next Day" придоби златен статус след тиражите в Обединеното кралство, Австрия, Франция, Ирландия, Португалия и Швеция. И още един личен рекорд за своя автор (когото лично ние причисляваме сред т.н.  писатели на песни): това е първият му албум, който окупира 1-то място в класациите на Германия, Холандия, Португалия, Белгия, Дания, Финландия и Нова Зеландия.

Междувременно, все още може да тестваш късмета си за:

- актуалния албум на Daily Noise Club - "Rock'N'Roll Fixx"

Повече ТУК

- книгата на Брюно Костмал "Кой изкриви тромпета на Дизи и други джазови истории" в превод на Людмил Фотев, издание на "ДжаZZ Плюс"

Подробностите - НА

- двойния (аудио и DVD) диск на Графа "Дим да ме няма"

Ето КАК

- специални фланелки от лимитираната серия с логото на група Клас

Виж ПОВЕЧЕ

Успех на всички!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички