Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Силви Вартан се завръща с нов албум в България


Силви Вартан се завръща с нов албум в България

4789

Световноизвестната певица Силви Вартан ще представи в България най-новия си албум "Силви в Нашвил".

Както е известно, най-популярната в света изпълнителка от български произход  се завръща отново в родината за концерт в зала 1 на НДК на 24 април.

Това ще бъде нейното трето излизане на същата сцена след емблематичните ѝ изяви през 1990 и 2009. Първия път, още с появяването с, тя разплака публиката с " Я кажи ми, облаче ле бяло“,  втория  - препълнената зала пя заедно със Силви най-доброто от нейното творчество.

Силви Вартан е изключително щастлива да се завърне пак с концерт в родината си, обясняват организаторите - BG Sound Stage и Keen Acts. "Всичко в мен е българско. Емоциите ми са изцяло български. Детството ми, чувствата ми, всичко, което харесвам днес, съм се научила да харесвам в България, аз съм такава, каквато съм, благодарение на преживяното и наученото в България", не крие Вартан. За концерта си в София тя се подготвя с особено старание, прави се специалната програма за това голямо събитие. Освен парчетата от актуалния си диск "Силви в Нешвил", тя ще припомни старите любими песни от 60-те и 70-те години. Приятели и верни почитатели подбират нови български песни, от които Силви да избере една и да я изпълни пред нашата аудитория.

"Марица е моята река, както Сена е твоя", това пее Силви в отдавна  популярната по цял свят и много обичана песен "Марица" – "Но сега само моят баща си спомня за нея понякога"... Няма по-добър начин да изразиш любовта и носталгията към Родината. Днес  Вартан отново пее пази песен заедно със своята осиновена в България дъщеря - Дарина.
На малката Дарина Силви посвети специална песен: "С теб не се познавахме", пее тя, но се преоткрихме и двете родени там, на Балканите..." И  няма българин, който да не се развълнува от тази песен и от тази любов, който да остане безучастен и да не изпита национална гордост от това, че е българин заедно с красивата Силви. Където и да отиде по света, тя никога не забравя да говори за България и да работи в името на тази страна. И това продължава вече повече от 50 години.

Певицата бе отново в България през 2010. Тя изкара у нас 10 дни заедно със съпруга си Тони Скоти, който е и неин продуцент, записвайки няколко нови парчета с Българския симфоничен оркестър на SIF309 (записвал музика за Енио Мориконе и за последния албум на Лучано Павароти).
 
Любовта на Силви към България наистина е водеща в нейния живот. Тя създаде фондацията "Силви Вартан за България", с която помага на деца и възрастни в неравностойно положение и, макар че световноизвестната певица не обича да се говори за благотворителната ѝ дейност, добре е да се знае, че БЧК раздава на бедните топъл обяд благодарение и на нейните дарения.

За това колко голяма певица е Вартан, ни припомня факта как през 70-те години, заедно с бившия си съпруг Джони Холидей, постави световен рекорд, изнасяйки концерт пред 200 000 души. И не само като изпълнителка - през 2004 Силви Вартан издаде своята книга изповед "Между сянката и светлината". Тя стана най-продаваната книга във Франция за същата година и когато бе преведена и на български език, пожъна същия успех.

След  40 милиона продадени албума,  1 300 песни,  2 000 корици на списания, шест филма  и хиляди разпродадени концерти, Силви не спира  творческите  си търсения. След огромния успех на шоуто през септември 2010  в зала "Олимпия" Вартан обръща нова страница. С новия си диск тя поднася приятна изненада на феновете си с рязък завой към американския блус и кънтри рок.  Той е 40-ят поред и с него тя отново е N1 във Франция. За албума "Силви в Нашвил" певицата влезе в звукозаписното студио в  сърцето на кънтрито -  Нашвил, щата Тенеси (САЩ), отново истински отдадена на музиката. И когато през септември той излезе във Франция, веднага  предизвика фурор. Самата Силви признава, че дискът е плод на желанието ѝ да внесе динамика в спектаклите си и да се обърне към  по-популярен стил. С него тя се връща във времето от преди близо 50 години, когато едва 20-годишна записва в Нашвил в прочутото студио RCA Victor Studios заедно с музикални величия като китариста Чет Аткинс и Елвис Пресли. Сега френската критика казва, че с новия си проект Силви Вартан всъщност се прибира в своя истински дом. Успехът на звукозаписа е гарантиран от включените в него популярни кънтри парчета, изпълнени като кавъри от уникалната певица."Силви в Нашвил" събира едни от най-добрите студийни музиканти, които интерпретират парчетата по начина, по който тя си ги представя. И резултатът е такъв, че още при представянето във Франция албумът печели почитателите и генерира безпрецедентно вълнение сред феновете на певицата и в социалните мрежи.

Билети за концерта в НДК на 24 април се продават в мрежата на "Ивентим" на цени от 40 до 100 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички