Победителят от култовия фолклорен фест Гуча свири в Mixtape 5


Победителят от култовия фолклорен фест Гуча свири в Mixtape 5

4974

Победителят от последното издание на култовия сръбски фолклорен фестивал Гуча - Кристиян Азирович (Kristijan Azirovic), ще свири в столичния клуб Mixtape 5 на 24 януари, петък.

Виртуозният музикант, спечелил престижния приз Prva Truba Guće '13 - Най-добър тромпет на Гуча (на снимката), пристига със своя оркестър за изява в голямата зала на клуба от 21.00 ч.   

За да е още по-яко и готино, родната формация Тъпани и гайди с традиционния си родопски звук ще се включи, подгрявайки атмосферата.  Допълнителна шевица в тази фолклорна вечер ще добавят и диджеите от Babylon Mechanics Crew, които ще поддръжат основите на нощта с хубав балкански сет.


През 2013 в Гуча - малкото сръбско градче, дало името на най-мащабния балкански фолклорен фестивал за духова музика, се надсвирват повече от 160 музиканта, оцелели след елиминации между почти 2000 любители на тромпета и духовите инструменти. Всичко това се случва пред публика, която надхвърля 600 000. Фестивалът се провежда за 53-ти път. Самият Майлс Дейвис настоява, че Гуча е по-див и откачен от отдавна утвърдени фестивали като Glastonbury, Reading и Burning Man например.

В тази конкурентна среда, Кристиян печели наградата за най-добър тромпетист и най-добър оркестър няколко пъти - през 2008, 2009, 2011, 2012 и 2013. Талантът му го нарежда до имена като Горан Брегович и Бобан Маркович, последният от които вече е гостувал в клуба, доказвайки, че фолклорната духова музика е инкрустирана в ДНК-то на българите.

Билети за концерта - в мрежата на Ticketstream Bulgaria или в офлайн касите - бар "Петък", клуб "Строежа", магазин "На тъмно", Orange, Office 1 Superstore, M-Tel, Technomarket.

Предварителната продажба е 8 лв. В деня и на място - 10 лв.

Събитието е осъществено благодарение на Koncerti.bg

Още - на:
https://www.facebook.com/events/236739999837786/?ref_dashboard_filter=upcoming
   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички