Горан Брегович с Оркестъра за сватби и погребения отново у нас


Горан Брегович с Оркестъра за сватби и погребения отново у нас

4429

След изключителния успех пред препълнената "Арена Армеец" през 2012, Горан Брегович ще се изяви още веднъж в същата зала.

Кръстникът на балканската музика сам изразил желание да изнесе концерт на същото място, обясняват от Lound Concerts, организиращи събитието.

Брегата пристига със своя Оркестър за сватби и погребения за шоу от 20.00 ч. на 19 декември.

Билетите са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, Germanos, OMV, Picadilly от 29 януари.  Ценовите категории на пропуските са 30, 35, 40, 45, 55 лева в зависимост от местоположението в залата. Първите 100 (сто) билета от всяка една от ценовите категории ще бъдат с отстъпка от 10%.

Горан Брегович едва ли има нужда от представяне на българската аудитория – всеки, който е имал шанса да се докосне до някоя от изявите му на живо, е останал с незабравими спомени от нея.

Освен любимите хитове от албумите и саундтраците на балканската звезда, българските му фенове ще чуят и песни от неговия последен албум "Champagne For Gypsies". Както подсказва самото заглавие, това е реверанс от страна на Горан пред ромите: както към множеството онеправдани роми в момента из цяла Европа, така и към онези, които през годините са успели да докажат своя талант и да внесат неустоим колорит в световната култура.

С балкански корени, с идеи, обърнати към 21-и век, към който се е отправила с пълна сила, музиката на Горан Брегович обединява звуците на циганските духови инструменти и българската традиционна полифония, звуците на китара и традиционните ударни инструменти с интересен рок акцент – и всичко това под акомпанимента на разбушувалите се звуци на струнните инструменти и дълбоката сонорност на мъжкия хор, създавайки музика, която душата на слушателя инстинктивно разпознава, а тялото възприема като непреодолим позив за танци.

Всеки от албумите му се радва на невероятен успех – първите в бивша Югославия, а последвалите – по цял свят. С групата от младежките си години - Биело Дугме, поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а постепенното съчетаване на рока с етно елементи го превръщат впоследствие в Посланик на балканската музика по света. Съвместната му работа с режисьора Емир Кустурица ражда шедьоври с композиции към филмите "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта".

Музиката към "Ъндърграунд" е удостоена със Златна палма на Филмовия фестивал в Кан през 1995.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички