Thirty Seconds To Mars, Offspring и Mando Diao на Sofia Rocks


Thirty Seconds To Mars, Offspring и Mando Diao на Sofia Rocks

3925

Петото издание на популярния фестивал Sofia Rocks ще се проведе на 6 юли.

Тази година локацията е стадион "Академик", а организаторите от "Болкън Ентъртейнмънт" отново са заложили на едни от най-горещите рок банди – групата Thirty Seconds To Mars, протопънкарите The Offspring и шведските инди рокаджии Mando Diao.

Билетите за фестивала влизат в продажба в понеделник, 3 февруари, точно в 10.00 сутринта. Първите 500 бройки от категориите правостоящи-терен и правостоящи-пред-сцена ще са на специална промо цена от 80 и 100 лв. След изчерпване на количествата, цената на регулярен пропуск ще бъде 90 и 110 лв. съответно. Пропуските може да закупите в мрежата на Eventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет". За феновете на Thirty Seconds To Mars ще бъде пусната и лимитирана серия ВИП билети, които могат да бъдат закупени от www.adventuresinwonderland.com.

Американската рок банда Thirty Seconds To Mars има 4 студийни албума, над 50 музикални награди, световен рекорд на "Гинес" за най-дълго турне на рок банда (60 държави от 6 континента), над 311 концерта пред 3 мил. човека и редица впечатляващи видеоклипoве, достигащи висините на филмови продукции.
 
Групата е сформирана през далечната 1998 от братята Jared и Shannon Leto. Отличителният им агресивен и в същото време мелодичен саунд приковава вниманието още в първия им албум "A Beautiful Lie", който заковава почти 2 милиона продадени копия. Това моментално ги изстрелва сред най-популярните групи в САЩ и Европа. Особен момент в творческия им път е създаването на "This Is War". Дискът достига 18-то място в класацията на Billboard 200, а парчето "Hurricane" отнася редица прилагателни и синоними на "скандално". С "Love, Lust, Faith Аnd Dream" (2013) бунтарите обръщат посоката и решават да изпратят копие на сингъла “Up In The Air” на борда на космическия летателен апарат Dragon на SpaceX CRS-2. Емблематичното парче отнася и наградата за най-добър рок видеоклип за 2013 по време на MTV Video Music Awards.

Както MySound.bg писа, инди рокаджиите бяха в афиша на за първото издание на фестивала Loop Elevation в Разлог през 2011, но събитието не се състоя.

На сцената на Sofia Rocks за първи път в България ще се изяви най-продаваната за всички времена пънк рок банда The Offspring (на снимката). Групата, формирана от гимназиална мечта и страст към музиката през далечната 1984, има 9 албума, една компилация и три DVD-та, чиито продажби надхвърлят 32 млн. копия.  

Възродили популярността на пънка през 90-те, музикантите преминават през серия от трансформации, за да стигнат до вече познатия съставDexter Holland (вокалист, ритъм китара), Noodles (китара), Greg K. (баскитара) и Pete Parada (барабани). И успехът не закъснява – вторият им албум "Ignition" печели златно отличие, а третият – "Smash", грабва 6 платинени. Парчето от 98-ма "Pretty Fly (For А White Guy)" от диска "Americana" става абсолютен хит и влиза в класациите на вечните класики на 90-те години. Подобна е и съдбата на останалата част от творчество на пънкарите, включително и на последния им албум "Days Go By" (2012), който отново отвоюва златото.

Шведската рок банда Mando Diao също ще се включи в петото издание на Sofia Rocks. В момента музикантите работят върху нов - десети, проект.  След издаването му ще се впуснат в щуро турне, част от което е и гостуването им в България, а родните фенове ще са сред първите, които ще чуят тракове от "Aelita".

Френската банда Alcest и Osssy ще подгрят пубиката на стадион "Академик" в следобедните часове.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички