Metaфоrmoза за първи път на пловдивска клубна сцена


Metaфоrmoза за първи път на пловдивска клубна сцена

3470

Музикантите от Metaфоrmoза ще свирят за първи път на пловдивска сцена.

Концертът им в Bee Bop Cafe от 21.00 ч. на 20 февруари.

Групата е създадена от тромпетиста Росен ЗахариевРоко, през 2012 и много бързо се наложи като една от модерните и новаторски формации у нас със своя уникален подход към музиката. Самите нейни членове определят стила си като свободен, моментен, спонтанен. Музицират без предварително репетиран репертоар, стремейки се максимално да се освободят от клишета, рутина и преповтаряне на вече представяни музикални формули.

Верен на замисъла да разказва нови истории и всеки път да сменя концепцията на своя моноспектакъл е и актьорът Георги Даверов, който ще представи "Което е било" на 19 февруари от 20 часа. Представлението засяга голяма част от текстовете на Владо Даверов, обединявайки инак отделни разкази под формата на случки от миналото на трагикомичния герой Ленин Адамов. Постановката обхваща над 20 произведения и отваря поле за развитие на повече от 50 героя.

И още музика в Bee Bop Cafe: На 27 февруари Мирослава Кацарова споделя своите музикални търсения и мечтания в един концерт, зареден с топлината и интимната близост на боса-нова. Ден по-рано клубната сцена дава възможност за изява на студенти от Музикалната  академия в Пловдив.

Bee Bop Cafe е на улица "Гладстон" 1.

Заведението бе открито през октомври 2013 и се наложи като предпочитана клубна сцена в Пловдив, а според някои от джазовите музиканти, свирили на нея, това е "най-уютната и удобна сцена за джаз в България".

За краткото време от отварянето си клубът бе домакин на концерти и на няколко световноизвестни музиканти, сред които Гиермо Рубалкаба, Хектор Мартиньон, Хуан Гарсия-Херерос, Теодосий Спасов, Милчо Левиев и други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички