Як метълизъм с Turbocharged


Як метълизъм с Turbocharged

4610

Приятно е, когато концерти - тип "направи си сам", минават добре.

Metal Force HMC Bulgaria го направиха пак. След като в края на миналата година Хеви Метъл Клубът покани австралийските легенди Hobbs' Angel Оf Death в 8th Ball- събитие, за което може да чуете само положителни отзиви, сега с дружни усилия успяха да доведат и Turbocharged.

Та дори за два концерта. На 18 февруари в София и на 19 февруари във Варна. Спирката на турнето Horns Оver Europe на шведската банда е в Jet Rock. Вечерта ще е тежка - на постера са и Axecutor и Upyr.

Това е май е четвъртият концерт на софийската дуум група Upyr. Всъщност, като проект на известни от сцената лица, можем да ги наречем и супергрупа – вокалист е Боро от Melekh, на барабаните е Емо, познат от Alley Sin. А на този концерт представиха нов китарист, който пък  идва от Booze Brothers. Бандата бе добавена скоро преди шоуто и допълни чудесно стиловото разнообразие на вечерта. Нали помните, че първото издание на музикантите - демото "Altars/Tunnels" излезе в края на 2013. Рилийзът получи десетки положителни ревюта от различни световни медии, а внесе "смут" и у нас. На такава оригинална група родната сцена не се беше радвала отдавна. Ми така, де - заслужават си похвалите. Честно ви казвам, изражението на лицата в публиката, докато Боро потъва в океан от мрак и сякаш се дави в болка, са показателни за въздействието на черното им изкуство върху бедния човешки род…

Трашърите Axecutor са далеч "по-лесни" за възприемане. Настроението при тях е ала Tankard. Софийската банда измина бързо иначе дългия път до върха и се настани на трона на първенец в съвременната траш сцена в България. Ако питате мен, те имат потенциала да постигнат това, което момчетата от Suicidal Angels от южната ни съседка, която също не е център на метъл индустрията, постигнаха. Стоят стабилно на сцената и имат самочувствие – как иначе? Черпят го от феновете.

Сред тълпата в клуба са и шведските групари. Разкарват се с бири и гледат да попиват всичко, което се случва. Атмосферата е като на шумен купон в хола на нечий апартамент. На него са поканени и Turbocharged, а в какво ли очакват да се изрази гостоприемството на българите, освен задължителните почерпки с бири и здрави мъжки ръкостискания? Отговорът май е в щампата на тениската на фронтмена (на някаква си банда, на която не ща да споменавам името), към която той гордо насочва вниманието: разправя, че е подарък от Австрия. На нея е изобразено дамско лице, което прави фелацио, а отдолу с тлъсти букви е изписано "Bulgarian Slut". Копеле, ама ти сериозно ли?

Триото е с отношение ала Motorhead, иначе определението за неговия стил - дет пънк, е горе-долу добре намерено. Само трима са, а са превзели сцената – да, едрички са, но не само това – владеят сцената и в онзи, другия смисъл. Жулят яко, нивата на алкохол в организма са високи, хора си скачат по главите, преплитат крайници и се забавляват сякаш светът свършва утре… не - всъщност още днес...

Апокалипсисът е пълен!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички