В Groovy Jam Shoes на Koka Mass Jazz


В Groovy Jam Shoes на Koka Mass Jazz

5073

Чак неприлично качествен е "Groovy Jam Shoes" - новият проект на Константин Кацарски, кръстен Koka Mass Jazz, и представeн в столичния клуб Mixtape 5 оная вечер.

Музикантите изсвириха актуалните парчета на смазващ с фънка си концерт, който се превърна накрая в олдскуул дискотека. Локацията – малката зала на клуба, се задръсти от корави ценители и то точно в инфарктните минути на мача Лудогорец – Лацио.

Koka Mass Jazz е 7-членна джази-фънки машина, която е толкова добра, че трябва на часа да бъде "прогонена" в Лондон - да го смачка и покори музикално за 2-3 седмици време. Не се шегувам! Нивото им е ОБИДНО високо за родните стандарти.

В състава влизат: Константин Кацарски – ударни и вокали, Деница Гергиева (Sihaya) – вокал, Георги Янев – китари, Димитър Льолев – саксофон, Мартин Ташев – тромпет и вокали, Милен Кукошаров – пиано и Петко Славов – бас и вокали. Плюс специален гост на барабаните – Димитър Семов в парчето "Mr. DJ".

За около 70 минути те забиха целия си репертоар от около 12 перфектни песни (и тук-там инструментали). В началото "касетофонните бекинг тракове" нещо стачкуваха, но феновете усмихнато и търпеливо изчакаха началото на амортизирането на новите си обувки. След въвеждащото дръм соло на Кацарски се оказа, че китарата на Жоро не издава никакви звуци и добре, че Деница беше "на ти" с електричеството, за да открие, че просто системата не е включена в контакта.

При такова весело въведение, този динамичен лайв просто нямаше как да не се получи. Излишно е да се пише какъв чудовищен глас има Sihaya и колко е готино да слушаш саксофон на живо в концерт на българска банда. Мен лично обаче, както и седящия до мен Станислав Сланев (Стенли), ни смаза китарата на Жоро Янев. Че е убийствен китарист, е бетонен факт, но как пък във всяко парче инструментът му звучи толкова различно, си е пълна мистерия. Все едно, че се смениха 12 различни китаристи с 12 различни китари!?

Снимах сетлиста на този промо концерт, но се оказа, че не би го разчел дори и лекар, пишещ рецепти, с половин век трудов стаж. Парчето "Smile" е под № 10, ама него си го знаем вече почти наизуст от шарения видеоклип. Освен "Mr, DJ", в което Косьо пя и танцува като ранния Джон Траволта, разчитам още: "By Myself" и "No More" за финал. За останалите песни питайте Деница, тя е писала текстовете. Или пък най-добре си купете албума "Groovy Jam Shoes", за да чуете какво е музика от екстра класа.

И, докато в първия четвърт час всички в клуба леко тактуваха с глава и крак (Насо Русков е най-висок. Факт!), то на последните три трака се развихриха такива фънкарски танци, че дори бутилките на бара се разкършиха. Има леки времеви промени и в тази насока. Едно време на фънк се танцуваше доста по-различно, ама от това "едно време" са минали три декади някъде.

Препоръка: Ако в близко време видите афиш за концерт на Koka Mass Jazz, изобщо не се колебайте да отидете. Докато не са ги откраднали "лошите империалисти".

Разбрах, че именно тези музиканти ще открият новия клуб "Терминал 1" на 6 март.

Следвайте "Кока"-та:)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички