Спектакълът Мистерията Еньовден с покана на два континента


Спектакълът Мистерията Еньовден с покана на два континента

4310

Спектакълът на Нешка Робева – "Мистерията Еньовден", получи няколко покани за участие на международна сцена.

Първите желаещи да видят представлението на живо са Катар, Дубай, Абу Даби, Сингапур и Москва. Лично организаторите на международните форуми потърсиха легендата на българския спорт, която да представи най-новото си попълнение в репертоара от спектакли.

"Мистерията Еньовден" предстои да бъде поставен в зала 1 на Националния дворец на културата в три поредни дни  - на 8, 9 и 10 април с начален час 20.00.

НДК обаче се нуждае от леко преструктуриране на най-голямата си зала. Желанието на организаторите за промяна е продиктувано от размерите на екраните – 350 кв. м., необходимостта от подмяна на техниката за озвучаване за постигане на съраунд звук, място за позициониране на бенда за изпълнение на музиката на живо. Новостите в спектакъла се подготвят 4 месеца, в които усилено репетират музиканти и танцьори. Продуцентите обещават представленията да бъдат още по-впечатляващи от грандиозната премиера.

Както MySound. bg писа, първото показване на шоуто в София се състоя в зала "Арена Армеец" на 19 декември. Спектакълът бе посетен от над 9 000 души. "Избрах следващото изиграване на спектакъла да бъде именно в зала 1 на НДК, за да може публиката наистина да се потопи и пренесе в сюжета на историята. За мое голямо съжаление зала "Арена Армеец" не е подходящо място на подобен тип събития и се надявам на 8, 9 и 10 април и тези, които са гледали вече "Мистерията Еньовден" да възкликнат: "Ама това не сме го видели"! Вярвам, че именно тук спектакълът ще се разкрие в цялата си красота и сила", споделя госпожа Робева.

Билети на цени между 20 и 50 лв. - в мрежата на TicketPro, на място в зала 1 на НДК, както и онлайн на http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html Междувременно, Робева предизвика всички българи с кампанията "Преоткрий традициите", чието начало бе дадено неотдавна.

Инициативата има за цел да накара сънародниците ни да помнят корените си, да се гордеят с бита и традициите на народа си и с това, че всички ние сме българи. Посланиците на кампанията, известни българи, ще облекат автентични народни носии и ще покажат, че нашият дух и традиции не са забравени.

Българските традиции са културното ни богатство и трябва да бъдат съхранени. Поради тази причина Нешка Робева стартира още един проект – школа за талантливите деца на България, чиято основна цел е да запази духа на българското.

Финалът на "Преоткрий традициите" е именно последният ден на представлението, където всички лица на кaмпанията ще наблюдават спектакъла на живо и ще се докоснат до неговата магия.  Всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия. Нешка показа и как по нетрадиционен начин народните носии се съчетават с модерно съвременно облекло чрез направена за целта фотосесия. Снимките са дело на фотографа Златимир Араклиев, стайлинг – Николай Пачев и грим – Венцислава Койчева.

Създателката на трупата "Нешанъл Арт" подари в ефира на bTV калпак на водещия на предаването "Тази събота" Антон Хекимян по повод инициативата "Преоткрий традициите". Робева прикани всеки да помни своите корени и да пази духа на българското. Водещият се зарадва на своя подарък, веднага го сложи и завърши предаването с калпак на главата. Той също сподели пред зрителите, че народните танци не са му чужди и е танцувал като малък. 

Всеки, който би желал да се включи в кампанията "Преоткрий традициите", може да го направи като качи снимка или видео във фейсбук страницата на "Мистерията Еньовден" - https://www.facebook.com/MisteriataEniovden.

Имената на трима участници, включили се в кампанията, ще бъдат определени на 4 април чрез жребий ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички