Британските стоунъри Sigiriya в София за 10 години RawkNRoll


Британските стоунъри Sigiriya в София за 10 години RawkNRoll

4113

Стоунър рок бандата Sigiriya ще свири в България и Гърция, а първият  ѝ концерт е в София на 22 март.

Британците Acrimony, реформирали се след близо 10-годишна пауза под името Sigiriya, пристигат по повод 10-годишнината на Rawk'n'Roll. Концертът им е в малката зала на клуб Mixtape 5 на 22 март.

За да добиете представа коя точно група ще имаме възможност да гледаме на живо, ще трябва да върнем лентата малко назад: групата Acrimony е основана в Уелс през 1991 и дебютира през 1993 със сингъла "Solstice Sadness". Следват два дългосвирещи албума – "Hymns To The Stone" от 1994 и "Tumuli Shroomaroom" от 1997, както и сплитове с Iron Rainbow и Church Of Misery. И макар появата и творчеството на бандата да се падат във време, носещо емблемата Kyuss, Acrimony успяват да създадат свой стоунър бранд, чиято върхова точка е именно споменатият шедьовър "Tumuli Shroomaroom", издаден през Peaceville Records. За съжаление, въпреки добрия отзив от критика и фенове, албумът бележи ниски продажби, което рефлектира върху ентусиазма на бандата и скоро след това съставът се разпада, а неговите членове започват да свирят в групите като Iron Monkey, The Dukes Of Nothing и Black Eye Riot.

През 2011, след доста конструктивен разговор в един уелски пъб, рокаджиите  решават да възродят формацията под името Sigiriya. Всички са на линия, без Lee "Roy" Davies, който по онова време свири в банда, наречена Lifer. Sigiriya подписват договор с The Church Within Records и още същата година издават "Return To Earth". Албумът е приет изключително добре от всички, които дават мило и драго за Негово Величество Рифа. Критика и фенове остават повече от доволни, а за бандата следва натоварена концертна дейност, включваща и епичния лайв на Roadburn Festival през 2012.

В София Sigiriya идват точно преди да издадат втория си албум и с нов вокалист, заместващ напусналия поради семейни причини Dorian Walters. "Darkness Died Today"излиза на 21 април. Дискът е първи от договора им с Candlelight Records и гостите ще го изсвирят за първи път на живо - от начало до край, именно в София! Онова, което са обещали на родните меломани, е да ги смачкат с висококачествен стоунър така, че да ушите им да пищят дълго, поясняват организаторите.

Родната банда Brond ще бъде съпорт на гостите. Някои от вас може да били свидетели на свирепия дебют на момчетата, когато два пъти подред откриха за слъдж метъл зверовете от Джорджия Kylesa. Brond означава меч. А това острие е изковано през 2012 в пещта, от която идват Mental Architects, Der Hunds, КПД-0 и реже глави. До кръста!

Билети за концерта - в мрежата на Eventim.

Цената им на предварителна продажба е 15 лева, а в деня на шоуто и на входа на Mixtape 5 става 20 лева. Организаторите от Rawk'n'Roll споделиха, че са се постарали да предложат минималната възможна цена, като това е правило, което се опитват да спазват при ценообразуването на входа за всяко свое събитие.

Пропуските се продават в Germanos, Office 1, Technomarket, Technopolis, "Пикадили", OMV, Usit Colors, "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", каса 3 на НДК, Дворец на културата и спорта – Варна и билетната каса пред общината в Пловдив, или в централния офис на ул. "Граф Игнатиев" 22, ет. 2, ап. 3.

Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/701456773209086/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички