Жана Бергендорф се срещна със Саймън Кауъл


Жана Бергендорф се срещна със Саймън Кауъл

4955

Победителят от втория сезон на X Factor в България - Жана Бергендорф, се завърна от успешната си визита в Лондон, където само за пет дни се срещна с някои от най-популярните изпълнители на Острова в момента, работи с един от най-известните музикални продуценти и бе представена на някои от най-важните фигури в музикалния бизнес.

Така Жана сбъдна една от големите си мечти и застана очи в очи със своя идол Саймън Кауъл. Въпреки многобройните си ангажименти покрай няколко нови телевизионни продукции и грижите около новородения си син, създателят на Х Factor намери време да се види с изпълнителката и да изрази своето одобрение на изпълненията ѝ в предаването. Освен многото си срещи с интересни личности, Жана смогна да разгледа британската столица, да се види със стар приятел и да отиде на концерт на "Уембли".

Срещата с култовия продуцент Саймън Кауъл се провежда в една от най-впечатляващите сгради в центъра на Лондон Saddlers Hall, където той работи по фотосесията на следващия сезон на една от големите си телевизионни продукции. Кауъл се оказва изключително подготвен за разговора си с Жана. Той не скрива възхищението си както от нея като изпълнител, така от излъчването и ентусиазма ѝ. Саймън признава на Жана и пред камерите на Нова, че най-голямата му мечта е да продължава да открива големи артисти и че в очите ѝ вижда онова, което е големият смисъл на Х Фактор и което го прави един от най-специалните телевизионни формати.

"Не е толкова страшен, колкото изглежда. Напротив, беше много мил и ми направи много комплименти - за изпълненията ми, за начина по който изглеждам и дори за произношението ми на английски език. Разпита ме за личния ми живот, както и за професионалния - с какво съм се занимавала до сега, къде съм пяла и т.н. Направи ми уникално впечатление факта, че беше суперзапознат с моята биография и представяне в X Factor. Изключителен професионалист. Той знаеше дори, че главната причина да се явя на кастингите на X Factor е мечтата ми някой ден да застана срещу него. За мен това беше най-важната среща в Лондон. Толкова бе вълнуващо", разказва победителката.

Следващата звездна среща на Жана е с един от най-успешните изпълнители на Острова в момента, отново излязъл от предаването X Factor и отново победител – Джеймс Артър. Двамата се виждат в любимия му пъб The Black Lion, където Джеймс я кани на чаша чай малко след връщането си от последното европейско турне. Джеймс я посреща с репликата "Здрасти" на чист български език, като след това обяснява, че никога не е идвал в България, но има много добър приятел българин, който го е научил. Той я поздравява за изпълнението на сингъла му "Impossible" в рамките на предаването. Споделя на Жана, че най-важното е да има собствен характер, който да я отличава от всички останали артисти и че музиката трябва винаги да остане на първо място за нея.

Малко след пристигането си в Лондон заедно със Саня Армутлиева и екипа на Нова телевизия, Жана е поканена като специален гост на концерта на финалистите от X Factor UK в "Уембли Арена". Зад сцената преди началото на събитието, Жана се среща с повечето финалисти от английското издание на предаването, включително момчетата, заели второ и трето място – Ники Макдоналд и Люк Френд, както и с победителката във формата - Сам Бейли. Двете фаворитки от X FactorЖана и Сам, успяват да обсъдят както промените в живота си след предаването, така и лични теми като семействата и децата. Сам има две деца и малко преди срещата обяви пред медиите, че очаква и трето.

"Сам беше много емоционална, както и аз… Имахме време да разменим професионален опит, както и да си поговорим за по-лични неща. Тя се държа много мило, адски земен човек е. На концерта се представи блестящо. Пее умопомрачително!", споделя впечатленията си от срещата Жана. Емоционалният заряд за нея е допълнен и от самата зала, която тя описва като "огромна и прекрасна сцена с впечатляваща атмосфера". Българката си пожела някой ден и тя да се качи на такава сцена.

Много силно впечатление на певицата прави и посещението ѝ в едно от най-големите звукозаписни студиа в Лондон, където само ден преди това Риана и Дрейк записват новата си песен. "Метрополис" е най-уважаваното звукозаписно студио в столицата. В него записват артисти като Адел, Риана, Ейми Уайнхаус и други. Там Жана се среща с музикалния продуцент на X Factor UK и US - Рей Хеджис, който е отговорен и за успеха на албумите на редица артисти, след които Take That, Bryan Adams, Cher, Tom Jones, Ronan Keating, Boy George и много дреги. Рей работи и по синглите и дисковете на голяма част от победителите и финалистите в X Factor UK.

За тази среща Жана си споделя: "Рей Хеджис преслуша всички демо песни, по които работя, и ми помогна да избера най-подходящата за първи сингъл. След като чу как пея, хареса много тембъра и диапазона на гласа ми. Това е огромно признание и се радвам, че хора като него вярват в моя талант и успех. Каза ми, че е много важно, ако искаме да имаме пробив и на други територии извън България, продукцията и звукът на песните да отговарят на световните стандарти. Хората вече са свикнали да слушат по радиото песни, които са записвани в най-добрите британски и американски студиа, и очакват всяка една продукция да бъде на съответното ниво. Той се ангажира лично да ми помогне при смесването и аранжирането на песента, така че на финала да имаме суперкачествен продукт".

Младата певица успява да посети и централния офис на една от най-големите звукозаписни компании в света - Sony Music. "В офиса на компанията се срещнах с Джордж Левендис, дясната ръка на Саймън. Както MySound.bg вече писа, той е човекът, когото Саня покани да ѝ помага за "Къщата на съдиите" в X Factor. Той е и ключова фигура в Syco - компанията на Саймън и "Сони Мюзик". "Джордж също много ме хареса и каза, че притежавам целия пакет от качества, за да бъда победителят, който съм. Той сподели, че колкото и малка държава да е България, чрез българския Х Фактор достойно се борим да докажем таланта и професионализма си в глобален мащаб", не крие Жана.

Тя заминава за Лондон основно заради срещите си с професионалисти, които да ѝ помогнат да започне успешна музикална кариера, но се влюбва и в самия град. Специално за своите фенове във фейсбук, които толкова активно ѝ препоръчваха какво трябва да види в Лондон, Жана засне и видеодневници с много допълнителна информация, впечатления и разкази за срещите си в столицата на световната музика.

Първият от поредицата видеодневници ще бъде качен в страницата Vbox7.com в началото на другата седмица.  

Фейсбук страницата на Жана: http://www.facebook.com/zhanabergendorffofficial

Каналът на Жана във Vbox7.com:
http://vbox7.com/user:zhana_bergendorff        

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички