Пролетният сезон на Камерна сцена Пловдив започва през април


Пролетният сезон на Камерна сцена Пловдив започва през април

3875

Музикални срещи с творчеството на популярни и обичани артисти предстоят през април и май в Пловдив.

Марио Станчев и Веселин Койчев, Мирослава Кацарова и Петър Салчев ще представят свои музикални проекти като част от програмата на пролетния сезон на "Камерна сцена Пловдив".

"За ценителите на класическата и джазовата музика името "Камерна сцена Пловдив" е значимо. В предстоящия сезон обръщаме специално внимание на пловдивските творци, като се стремим да достигнем до още по-широка аудитория. Гаранция за привличането ѝ е мултижанровостта на събитията, които предвиждаме, и тяхната висока естетическа стойност", коментира авторът на проекта Петър Салчев (на снимката).

Концертите ще се състоят в Първо студио на Радио Пловдив и в камерната зала на Драматичния театър. За първи път форматът на проектите се разширява с участието на академичната хорова формация на АМТИИ, която ще партнира в изпълненията на Марио Станчев. Маестрото пристига от Франция по покана на Веселин Койчев специално за съвместния им концерт. Както MySound.bg писа, в предишния сезон пловдивчани имаха възможността първи да чуят новите албуми на Христо Йоцов и Ангел Заберски - син, чиито световни премиери се състояха в рамките на проекта. След дългогодишна пауза в града концерти изнесоха Милчо Левиев и Акустична версия.

За новия си сезон "Камерна сцена Пловдив" се съфинансира от община Пловдив и фирма "Дерони". Реализацията му е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Проектът партнира и с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), която чества своята 50-годишнина през 2014.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички