Турнето на Amon Amarth в Източна Европа стартира форсмажорно


Турнето на Amon Amarth в Източна Европа стартира форсмажорно

4097

Походът на Amon Amarth в Източна Европа стартира от Варшава, Полша, на 25 април.

Шведските викинги имат обявени 13 концерта в 10 държави, един от които е в България. Както MySound.bg вече писа, бандата ще удари в столичната зала "Универсиада" на 30 април,

Билетите за концерта са на цени от 40 лева в предварителна продажба в мрежата на Eventim в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на "Пикадили", Germanos, Technopoilis, OMV, Office 1 Superstore, "Техномаркет", "ESPO Груп", Usit Colours, Outlet Alex, "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", каса 3 на НДК, Дворец на културата и спортаВарна, Пловдив – билетна каса пред общината, както и онлайн на www.eventim.bg. При налични пропуски в деня на концерта и на входа на залата цената ще е 50 лева.

BGTSC препоръчва навременното закупуване на билети и спазването правилата на концерта с цел избягване на недоразумения.

Както е известно, Hypnos и Violentary също ще се изявят на събитието в столичната зала "Универсиада", чието начало бе изтеглено в 19.30 часа.

Лидерите на чешката дет метъл сцена (на снимката) са официалната съпорт банда за източноевропейското турне на Amon Amarth, предприето в подкрепа на актуалия албум "Deceiver Of The Gods". Формацията е основана през 1999. В нея са бившите членове на култовата по онова време банда Krabathor Bronislav "Bruno" Kovařík (вокали и бас) и Peter "Pegas" Hlavбč (барабани). Изборът за  име на бандата е повлиян от едноименната песен на австрийските легенди Pungent Stench. Китаристът Radek "RAD" Lebбnek се присъединява по-късно същата година, което дава тласък на групата и през 2000 се появява и едноименното EP "Hypnos", издадено от Morbid Records. Същата година RAD напуска, а на негово място идват друг бивш член на Krabathor - китаристът Renй "Hire" Hнlek, и китаристът Igor Mores. Първият дългосвирещ албум "In Blood We Trust" (2000) излиза отново в каталога на от Morbid Records. Специален гост в него е Mika Luttinen, вокал на финландците Impaled Nazarene. Нова смяна в групата и двамата китаристи са заменени от David Menšнk. Същата година формацията участва в X-mass Festivals.

Музикантите подписват с немския лейбъл Einheit Produktionen през 2011 и записват четвъртия си студиен албум "Heretic Commando", доверявайки се на норвежкия саундинженер Burge Finstad, познат от работата си с Mayhem, Ihsahn, Arcturus, Borknagar or Ulver. През 2012 Hypnos стават част от турнето Back In Black на Vader, което мина и през София през 2013.

Violentory е експериментъл метъл група, създадена през в Разград през 2007. В началото изпълнява кавъри на легендарни и наложили се нови банди на рок и хеви метъл сцената. В края на 2008, след двугодишно обикаляне по клубове и различни събития из по–големите градове в страната, музикантите решават да започнат работа изключително върху авторска музика. Същата година те взимат участие, представяйки България в проекта YES – Youth European Sound! в рамките на 13-тия Балкански младежки фестивал в Сандански. В края на 2010 групата участва в Plana Demo Fest, Велика Плана, Сърбия. Фестивалът се излъчва на живо по радио "Белград".

През 2011 членовете на ViolentorY се местят във Варна и заживяват под един покрив, за да имат повече време за творчество и записи на дебютния си албум "Theory Оf Life". Той е факт през 2013. Дискът получава високи оценки както от страна на почитателите на твърдия жанр, така и на критиката. "Theory Оf Life" е определен за най-якия българиски албум на 2013 от  читателите на списание "Про-Рок", №1 български метъл албум 2013 на списание Metal Hammer Bulgaria, получава и максимални оценки от български и чужди метъл портали. Наскоро групата представи свои нови парчета, част от които ще бъдат включени в следващия й проект.

Вратите на зала "Универсиада" ще бъдат отворени в 18.30 часа.

ТВ Спот:
https://www.youtube.com/watch?v=aDndZEweB2o

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички