Йосиф Кобзон пристига на ВИП терминала на летище София на 12 май


Йосиф Кобзон пристига на ВИП терминала на летище София на 12 май

4188

Йосиф Кобзон, генерал - майор Виктор Елисеев – главен художествен ръководител на Ансамбъла на МВД, и солистката Наталия Елисеева кацат на ВИП терминала на летище София в 11.30 ч. на на 12 май (понеделник).

Както е известно, гостите пристигат по покана на музикална компания "Жокер Медиа" заради концертите на Академичния ансамбъл на МВД - Русиясъс специалното участие на Кобзон.

Формацията стартира турне у нас от панаирна палата № 2 в Пловдив на 13 май, следва зала 1 на НДК в София (14 май), Велико Търново (15 май), Варна (16 май) и бургаския летен театър на 17 май.

Внимателно запазвайки традициите на военното изкуство, ансамбълът се стреми да създаде нови и съвременни форми на представяне. Богатият и разнообразен репертоар на музикантите включва най-добрите руски и чуждестранние класики, модерни и народни песни и танци на народите на Русия, древни и съвременни войнишки песни.

Бендът придоби популярност със своите кавъри на "Sex Bomb" (Tom Jones) и "Get Lucky" (Daft Punk), с която версия взе участие на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Сочи, като клипът бе публикуван в YouTube и бе видян над един милион пъти само за три дни. Необходимо е да бъде откроено майсторствотото на солистите и аранжорите, техният хумростичен и моден стил, и не на последно място - идеите им за ретродиско интерпретации в съвременен вариант, обясняват организаторите.

Билети за спектаклите от турнето - онлайн е мрежите на Еventim.bg, касата на Билетен център, НДК, както и по градове.

Цени от 10  лв. до 60 лв.

Академичният ансамбъл за песни и танци при МВД – Русия е професионален колектив, създаден през 1973 под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент). От тогава формацията е изнесла над 8,000 концерта, на които са присъствали повече от 23 милиона зрители в повече от 50 страни, между които Германия, Италия, Франция,САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, държавите от Близкия и Далечния Изток. През 1988 ансамбълът е имал аудиенция при главата на Римо-католическата църква Йоан Павел ІІ. Тридесет от водещите солисти на групата са удостоени с почетни звания "заслужил" и "народен артист". Това е единственият военен колектив с изява в Сикстинската капела.

Гостите ще представят руски, народни, казашки, цигански песни и романси, сред които "Ой, цветет калина", "Очи черные", "Вдоль по Питерской", "Калинка", "Подмосковные вечера", "Катюша" и много други, както и нов репертоар, включващ освен популярните военни песни, и известни арии из опери.

На 12 май от 18.00 в мраморната зала на Руския културно-информационен център в столицата ще се проведе церемонията по връчване на наградите "Золотая муза". За 20-ти път най-изтъкнатите представители на българската култура и изкуство ще получат уникално признание за принос към  развитието на българо-руските културни отношения.

Галата се реализира с подкрепата на Столична община, посолството на Руската федерация в Република България, музикално-продуцентска компания "Жокер Медиа", Руския културно-информационен център в София, форум на руските съотечественици  и "Дарик радио". Патрон на събитието е извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Юрий Исаков, а специален гост - н.а. на СССР Йосиф Кобзон – носител на наградата "Св.София" (2007).

Журито на "Золотая муза" се оглавява от композитора и пианиста, директора на Софийска филхармония Явор Димитров, с членове: проф.Виктор Чучков – композитор, музикант, проф.Пламен Карталов- директор на Националната опера и балет, Бина Харалампиева – режисьор, директор на Театър зад канала, Нешка Робева – треньор, хореограф, ръководител на танцова формация "Нешанъл арт", академик Светлин Русев – художник, Ставри Калинов – художник, Петко Генов – художник, автор на статуетката и плакетите, Николай Малинов – издател, председател на движение "Русофили", Снежана Тодорова – председател на Съюза на българските журналисти, д-р Стоянка Почеканска – главен експерт в дирекция "Образователни програми и образователно съдържание" но МОМН, доц. д-р Владислав Лесневский – ръководител направление "Руски език" в РКИЦ, Димитрина Гергова – журналист, преводач, главен редактор на в-к "Русия днес, Руссия сегодня", Виктор Баженов – директор на Руския културно-информационен център, Кирил Рынза – съветник по култура при посолството на Руската федерация в Република България, д-р Тодор Чобанов – зам.- кмет на Столична община, Ованес Мелик-Пашаев – президент "Жокер медиа" и председател на "Форум на руските съотечественици". Почетен председател – Нелли Волкова-Куртева - художествен ръководител на Първия руски частен театър, по чиято идея и инициатива е учредена "Золотая муза".

Носители на наградата досега са:

Гран-при – Национален институт Софийска филхармония – за цялостен принос (статуетката е изработена от художника Петко Генов).

Наградата "Света София" (изработена от скулптура Г.Чапкънов) – Академичният ансамбъл за песни и танци при Министерството на вътрешните работи на Руската федерация с главен художествен ръководител и диригент генерал-майор Виктор Елисеев.

Отличени са и: Светлана Шаренкова – председател на форума "България- Русия", общественик и издател за цялостна дългогодишна упорита и многостранна дейност.

Димитър Николов – кмет на Бургас за ежегодно провежданите  Дни на руската култура и множество концерти на руски изпълнители в Бургас.

Софийската опера – за постановката "Евгений Онегин" с участието на водещи руски оперни солисти.

Професор Иван Маразов – за изложбата "Златото на траките" в Москва.

Григорий Потоцки – скулптур, създал и подарил на софиянци паметника на генерал Гурко.

Журналистът Петър Волгин, Калина Канева (автор на книгата "Игнатиев – графът на българите"), Мариета Георгиева – директор на руския отдел на Столична библиотека, и учителите Цветанка Ралева и Таня Атанасова.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички