Tudosok и Zoambo Zoet Workestrao в афиша на Аларма Пънк Джаз


Tudosok и Zoambo Zoet Workestrao в афиша на Аларма Пънк Джаз

4059

Tudosok (на снимката) и Zoambo Zoet Workestrao са следващите артисти, които ще се изявят в афиша на "Аларма Пънк Джаз".

Както MySound.bg вече огласи, бандите ще свирят в столичния клуб Maze от 21.00 ч. на 26 май.

Tudosоk (Тудошок/ The Scientists /Учените) са творение на д-р Бела Мариаш – етномузиколог, саксофонист, фронтмен, тромпетист, поет-дадаист и художник, известен със своята здравословна политическа некоректност спрямо десните диктатури в Панонската пуста, а и не само – също така и спрямо Диктатурата на пролетариата, Диктатурата на комерсиалния шоубизнес и Диктатурата на човешката глупост. Произхожда от Войводина, където през 80-те е свирил с легендарни музиканти и композитори като Борис Ковач и Стеван Ковач Тикмайер. Концертната и фестивална история на Tudosok е пъстра – от Knitting Factory в Ню Йорк до мразовитата Москва и от Ring Ring до Sziget, където "Учените" никога не пропускат участие. Самият Доктор Мариаш е бил години наред организатор на фестивал във формата на Ring Ring, Zedno Uho и Jazz Cerkno– Big Ear.

Цялото творчество на Tudosok е достъпно за свободен даунлоуд тук:
http://www.drmarias.hu/hang.htm ... съгласно концепцията на Доктор Мариаш, че до добрата музика трябва да бъде осигурен достъп, пък който желае да засвидетелства уважение към групата или просто да има красиво оформен диск с текстове и оригинален артуърк, винаги може да си закупи и оригиналите. Д-р Мариаш е съосновател и на един от най-големите клубове за жива музика в Будапеща "А-38", а Тудошок е единствената банда, свирила на всички издания на Sziget от създаването на фестивала преди 22 години, та до ден денешен.

Zoambo Zoet Workestrao (Жоамбо Жоет Уъркестрао) е формация, вече известна на слушателите на "Аларма Пънк Джаз". Музикантите от Любляна свириха на фестивалa още през 2009, когато напълниха Първо студио. "Работници и интелектуалци", посветили себе си на въздигането на интелектуалното ниво на масите. Фрийк-рок герои с няколко албума, издадени от различни лейбъли и от двете страни на океана – от Manufracture на Ерик Борош от Vialka до ZARS (издателската къща на Radio Student, Любляна). Възвисени и антиклерикални, Zoambo Zoet Workestrao са от групите, които диктуват музикалния вкус на подрастващите в цяла Словения, пък и не само. Колаборациите им включват съвместна работа със сквернословния "истриянски Франк Запа" - Франци Блашкович от Gori Ussi Winnetou, и с шведския фрий джаз саксофонист Мартин Кюшен (в последния им албум "Soap For Sweatshops"), а барабанистът Мариян Станич е добре познат у нас и като член на македонската фитнес кабаре дружина Фолтин.

И двете групи пристигат в България веднага след участие на фестивала за нова авангардна музика Ring Ring в Белград и то с по един нов член отколкото бяха във времената, от които ги помним. Т.е. и Tudosok вече не е трио, а квартет.  Въобще, пригответе се да попаднете за около 3 часа в свят, в който не се знае кое е Запа, кое е Бийфхарт и кое Колтрейн, но в който, както казва Зезоолу, "Ще бъде... добро", обясняват организаторите.

Билети: 8 лв. предпродажба в "Дюкян Меломан" и в системите на Eventim и TicketPlus, 10 лв. на входа на клуба в деня на концерта.

http://www.eventim.bg/bg/bileti/alarma-punk-jazz-no11-sofia-klub-maze-361731/event.html

Maze е на ул. "Христо Белчев" 1/ "Граф Игнатиев" 2.

Повече на:
https://www.facebook.com/alarmafest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички