Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Зелена светлина за любовта и свободата


Зелена светлина за любовта и свободата

4074

"Зелена светлина" е името на колаборацията между Теодора Цончева и Тодор Гаджалов със специалното участие на Део.

Песента е неочакван проект, който за първи път събира финалисти от различни риалити формати. Парчето е с модерно поп-денс звучене по музика на Теодора Цончева и Тодор Гаджалов, който е и автор на аранжимента. Текстът е дело на Лора Николаева, Теди и Део. Продуцент на сингъла е Заки Соколов, който се върна под светлините на прожектора като част от журито във втория сезон на X Factor.

Премиерата на сингъла ще се състои в столичния клуб Queen Platinum от 19.00 ч. на 30 май. Освен презентация на видеото към песента, артистите ще представят на живо "Зелена светлина" заедно с някои от най-емблематичните изпълнения на Теди в предаването и авторски песни на Тодор Гаджалов. Онлайн премиерата на видеото ще се състои на 30 май (петък) в 00.00 часа във Vbox7.com в официалния канал на "Вирджиния Рекърдс": http://vbox7.com/user:virginiarecords

"Зелена светлина" е дебютен проект за Теодора Цончева, която нашумя с участието си във втория сезон на X Factor и се класира на 4-то място на финала на шоуто. Музикалният път на Теодора обаче започва много преди формата. Още като дете тя  пее в най-популярната вокална група в БългарияБон-бон, а по-късно доразвива вокалната си техника с помощта на един от най-уважаваните педагози – Алис Боварян.

Тодор Гаджалов се занимава с музика от 5-годишен. Завършва музикалното училище в Пловдив с профил пиано, а в момента е студент в музикалната академия в София. В детските си години е лауреат на множество певчески конкурси. През 2011 участва в "Гласът на България" и също като Теди се класира на четвърто място. През 2012 участва и в българската селекция за конкурса на "Евровизия" с дебютната си песен "Still Love You". По-късно същата година излиза вторият му самостоятелен проект "Но не и без теб". През 2013 представя последната си авторска песен "Тя".

Двамата с Теодора се запознават и сприятеляват в музикалната академия, където учат поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян. След участието на Теди в X Factor, Тодор ѝ се обажда да я поздрави, като я кани да чуе някои негови демо записи. Вместо да слушат обаче, двамата решават да напишат песен заедно. Теодора Цончева пише текста заедно с приятелката на Тодор - Лора, а той прави аранжимента. Музиката на песента е дело на Теди и Тодор. Резултатът от работата им е именно "Зелена светлина".

Теди пуска демо на песента на своя бивш ментор в X Factor Заки от дует Авеню, с когото и след края на формата поддържа приятелски отношения. Заки решава да подаде ръка на младите артисти и се впуска в нещо, което е зарязал преди години, но което му се отдава безпогрешно – продуцирането. Теодора споделя на Заки, че търсят човек, който да вкара хип-хоп в парчето, и той привлича Део в проекта. Не след дълго четиримата – Заки, Тодор, Теодора и Део - са в студиото, където записват песента, а посланието е красноречиво – да дадем зелена светлина на любовта и свободата!

"Много се радвам, че Део се съгласи да участва в парчето, защото той внася една различна нотка, с която песента звучи завършено", обяснява Тодор. "Прекалено сме обвити в задръжки, комплекси и страхове. Ще ми се да имаме свободата да отстояваме себе си и мечтите си. Да се "заразяваме" с любов, смелост и сила! Ако думата "епидемия" може да добие това позитивно значение, бих била безкрайно щастлива!", споделя Теди.

Заснемат и видео към парчето, с което да облекат посланието си. Клуб, танци, веселба – всички тези неща, които карат младите хора да се чувстват свободни и изпълнени с радост. Клипът е дело на момчетата от X Future - Любо Цанков и Павлин Табашки, за които Заки, Теодора и Тодор споделят колко са им признателни за отлично свършената работа.             

"За танците в клипа се обърнахме към най-добрите в страната – Makosa Nostra, начело с Мако. Момчетата и момичетата свършиха перфектна работа. Обичаме ги и нямаме търпение отново да работим заедно", не крие Теодора.

"Видеото се получи много свежо, защото в снимките участваха много млади хора, които заразени от нашата музика, дадоха допълнително настроение и атмосфера, и най-вече усещането за приятно изкарване. Надяваме се това да е посланието, което ще достигне до младите хора, които ще го гледат", завършва Тодор. Изпълнителите признават, че работата по общия им проект е протекла по най-приятния, забавен и приятелски начин.

Queen Platinum е на ул. "Джордж Вашингтон" №4
 
Сингълът е наличен в iTunes:
http://www.smarturl.it/zelenasv

Още - на:
http://www.virginiarecords.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички