Smallman на живо: Гайда и тежки рифове


Smallman на живо: Гайда и тежки рифове

4618

Трудно е да се пише за концерт на Smallman, както е трудно да се пише за всеки един момент, изживян предимно на емоционално ниво.

Групата представи в Terminal 1 на 31 май третия си албум "Envision" с една магия, която  откъсна аудиторията от съществуващата реалност. Smallman си е музикална религия сама по себе си. Пореден пример за това, че където няма нито критика, нито условия, нито трибуна, по някакъв необясним начин избуява от самосебе си нещо толкова самобитно и отчетливо, че корените му могат да бъдат намерени в групи като Tool например, но следите му се губят малко след това.

Характерната за Smallman комбинация от тежки рифове и гайда е като дружба между Запада и Изтока и представлява пресечна точка, която може да се усети най-добре в една държава на пресечни точки.

Взаимодействието между инструментите създава усещане за вечност и непреходност между една музика, която не може да умре, и традиция, която нямам как да заглъхне.

Smallman без съмнение са явление, но именно гайдата придава уникално звучене, което отличава формацията - изключително много, от всички останали. Мощта на този традиционен български инструмент звучи изненадващо автентично на фона на здравата тресня и тя би звучала дори още по-мощно на концерт на открито.

С други думи, Tool можеха да са Smallman, ако живееха в Източна Европа.   Момчетата обаче са тукашни и това е жестоко, защото не са много българските групи, които могат дотолкова да увлекат хората в своя лайв, че да ги смълчат и да ги загърнат със самите тях за час и половина.

В Smallman има нещо по-дълбоко, което се изживява на момента и остава да ферментира в човека и занапред.

Всеки следващ концерт просто полива посятото.

Снимки на Ива Иванова - Фреди - в  секцията "Галерия".

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички