Метъл банда от Коста Рика продължи традицията на Thrashing Mania


Метъл банда от Коста Рика продължи традицията на Thrashing Mania

4768

Heresy без съмнение е първата метъл банда от Коста Рика, която някога е свирила в България.

След като години наред ICreative Events организира Thrashing Мania, тази неделя - 1 юни, традицията продължи с Thrashing Мania N 16. Или както бе обявена XV - зависи от гледната точка. През март трябваше да мине 15-тото издание на сбирката под този надслов, но беше отменено. Затова може да се каже, че това реално е N 15. Дано не греша.

Пред столичния бар-клуб Adams е спрял прашен ван с румънска регистрация – возилото на нашия стар приятел Mihai "Coro", който "управлява" това турне под шапката European Inquisition. Довел ни е Heresy (на снимката, дело на Йосиф Милчов)– млада траш група от далечни земи. Концертът няма да има подгряващи, разчита се на загрявка с песни от уредбата на банди, взели участие в различните издания на събитието – Conspiracy, Pataca, Nema Labavo, Space Eater, Axecutor, E-Force, Nuclear, Amethyst, Necrodeath, Nadimac, Savage Ravage, Hades, Eufobia, Toxic Trace, Kuga, Hatebomb, Virus, New Disease, Exodus, Suicidal Angels, Onslaught, Neurasthenia, Mass Crisys и Гранулом.

Слушаме ги преди и след шоуто.

Досещаме се колко е трудно за една група от Коста Рика да стигне до Европа, а и колко голяма работа е това за музикантите - да могат да свирят пред публика толкова далеч от дома, пък дори тя да наброява едва 20-ина души. Хъсът на гостите ги и пали, постепенно палят и феновете в клуба. Кефня, скандирания и ръкопляскания като за домашен купон са достатъчни, за да покажем подкрепа. Оценена е. Няма какво да ревем колко хора имало, колко нямало, който дошъл-дошъл. Да, естествено, можеше и по-добре, но ние се забавляваме. На мен лично ми се губи идеята да се свирят кавъри, когато една банда гостува за първи път някъде и иска да покаже коя е, защото това става най-добре с авторски композиции. Но кой ли би отказал една-две стари класики на Metallica?


Вокалистът е така настървен, че за миг ми минава през ум, че пред нас е младият Том Арая. Ама че комплимент, да го беше чул. Но и без това след концерта ме "черпи" диск на групата, озаглавен "Worldwide Inquisition". Отброяването за почти всяко следващо парче започва с "Уно, дос, трес, куатро" и носи препратки кам Sepultura и Max Cavalera...Не защото го прави на португалски – прави го на испански, но самият маниер дава тази асоциация.

Като емблема за турнето гостите носят флаг на страната си, който бива подписван от феновете в различните спирки от него. "Искаме да занесем вкъщи частица от вас", обясняват в края на сета. Ще се приберат и с една тениска на родна банда - на Corpostasis, която са получили във фенска замяна срещу тяхна.

Всъщност вратите за тях се отварят със съпорта на шоу на Testament, както споменават от сцената. Заедно са от три години и този концерт, както и гостуването им в Европа като цяло, е сбъдната мечта за тях. Видно е, че амбицията им се простира по-далеч и ако имат постояството и етусиазма, които показват тази вечер, нещата ще им се получат. Наистина свирят с хъс и благодарностите и наздравиците от сцената не са просто от доброто възпитание.

Сет листът е от десетина парчета, забиват и песен, която се оформила по пътя, сиреч чистак нова. Ще излизе в албумът, който ще запишат като се приберат след две седмици. Ще следим как ще разгърнат потециала си, какъвто определено притежават, който заедно с темперамента им дава увереността да  плуват смело в морето от траш банди, удавило сцената последните няколко години.

Междувременно чуйте Heresy без да излизате от вкъщи, без да давате и пукнат грош, без да чакате автобус N 213 до Сточна гара, за да стигнате до "Адамс"-а или да правите каквото и да било усилие на следния адрес:

http://heresycr.bandcamp.com/album/worldwide-inquisition

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички