НепознатиТЕ Тото (и българинът д-р Врабевски сред тях)


НепознатиТЕ Тото (и българинът д-р Врабевски сред тях)

4590

Тази неделя от 12.30 часа в "НепознатиТЕ" зрителите на bTV ще видят филм за прочутата американска група Тото и ще разберат каква е българската следа в нейната дискография.  

Когато в средата на 70- те години Джеф Макаръл, Стив Лукатър, Дейвид Пейч и Стив Макаръл създават рок бандата едва ли предполагат, че техните последователи ще запишат албум с български лекар един ден.

През 80-те години формацията постига изключителен успех с хитовете "Rosanna" и "Africa", печелейки общо 7 награди "Грами". Саундът на Тото е цветен фюжън от поп, рок, соул, фънк, прогресив рок, хард рок, ритъм-ен-блус и джаз. Бандата има реализирани 20 студийни албума и продажби от над 30 милиона копия.  

"Исках за новия си музикален проект да поканя любимите си музиканти от Тото", казва д-р Милен Врабевски.

Както MySound.bg вече огласи, той е композитор и продуцент на албума "Intelligent Music Project IІ - My Kind O’Lovin". Д-р Врабевски е европейски гражданин за 2014 и създател на фондация "Българска памет". "Проектът е чудесен. Въвлякох се в него благодарение на Саймън Филипс, барабанист на групата. Бяхме на турне заедно миналото лято и той просто спомена, че ще работи по този проект и че има интерес от страна на Милен да се включа. Така че ми изпратиха имейл и аз се съгласих. Така стана и дойдох тук, за да съм част от този проект", казва вокалистът Джоузеф Уилямс.
 
"За мен стана съвсем неочаквано. Както се случват много неща днес – чрез имейла. Получих имейл от един човек от Англия, който ми представи проекта, и аз казах: "О, добре, нека да го видим!", и започнах да кореспондирам с Милен. Той ме попита дали знам за какво е проектът. И аз си казах: "Добре, това звучи като истински проект, а не като тези, които особено в последно време чрез интернет те питат разни неща, които не е възможно да бъдат осъществени. Но това очевидно e изгарящо и истинско, така че ето ни тук", допълва Саймън.

Зрителите ще научат какво се случва в Лос Анджелис и София, кога към проекта се включва и гласът на Юрая Хийп Джон Лоутън.

Филмът на Георги Тошев, Тодор Велев и асоциирания екип на българката Валентина Ганева, която от години живее в Лос Анджелис и работи върху клипове на Риана и Стинг, ще разкаже как се случва едно музикално партньорство, което надхвърля границите и прераства в истинско приятелство между световноизвестни музиканти и д-р Врабевски (горе вляво на снимката).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички