Вили Стоянов и Мишо Йосифов ще участват на феста Bushmills Live™


Вили Стоянов и Мишо Йосифов ще участват на феста Bushmills Live™

5243

Тромбонистът Вили Стоянов и тромпетистът Мишо Йосифов от Брас Асоциация са първите български музиканти, поканени да участват в музикалния уиски фестивал Bushmills Live.

Той ще се проведе за трета поредна година в ирландската дестилерия Old Bushmills на 11 и 12 юни. По традиция под покрива на дестилерията ще се срещнат най-добрите от акустичните инди музикални изпълнения на живо и майсторлъка в произвеждането на ирландското уиски.

Българските Bushmills Brothers Вили и Мишо ще зарадват гостите на фестивала с авторска музика и импровизации, като техните изпълнения ще са във втория ден, в който ще участват и обявените за тази година хедлайнъри.

Първите от тях са британската банда The 1975, която придоби световна популярност с изключителен летящ старт през последните 12 месеца. Четиримата приятели от Манчестър преди време подгряваха The Rolling Stones и Muse, но вече се отправят на собствено световно турне. Между поредицата от големи концерти в Япония, Австралия и Америка, те ще се включат на 12 юни в Bushmills Live 2014 със специално камерно изпълнение за отбраната публика.   

Вторият хедлайнър е супербандата Tired Pony, която обединява редица музикални знаменитости, познати от различни проекти. Групата е създадена от вокала на Snow Patrol Гари Лайтбоди, който кани в бандата своите приятели Питър Бък от R.E.M., Ричард Колбърн от  Belle & Sebastian, Иън Арчър, Джакнайф Лий, Скот Маккоуи и Трой Лий.
 
Специално за тазгодишното издание двама от майсторите на бъчви в дестилерията Old Bushmills са произвели ръчно най-големите слушалки в света. Височината на този уникален артефакт е над 3 метра, като за направата му са използвани почти дузина огромни бъчви.

А още по-любопитното е, че  всъщност слушалките са една интерактивна инсталация, в която посетителитe на Bushmills Live могат да седнат и да чуят изпълненията на артистите, които ще участват или са участвали на фестивала.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички