Дебютният сингъл на Жана Бергендорф Самурай - № 1 по излъчвания


Дебютният сингъл на Жана Бергендорф Самурай - № 1 по излъчвания

4675

Победителката в миналия сезон на X Factor Жана Бергендорф се утвърждава като един от най-интересните и предпочитани от аудиторията изпълнители.

Още с появата си дебютната й песен "Самурай" зае първо място в чарта за сингли на iTunes България, както и в Топ 40 класацията за българска музика на VBOX7. Към настоящия момент  "Самурай" е най-излъчваната песен в родния радио-и телевизионен ефир по данни от официалната обща класация за българска и световна музика на системата за мониторинг New Media Lab. Втора и трета позиция в еърплей чарта заемат съответно "Видимо доволни" на Криско и Мария Илиева и глобалният хит на Шакира "Dare (La La La)", с който тя закри Световното първенство по футбол в Бразилия. Парчето се радва на не по-малък интерес в интернет с над 321 хиляди гледания в YouTube и близо 164 хиляди във VBOX7 според статистиката от официалните канали на продуцентската компания "Вирджиния Рекърдс".

Положителният прием на парчето от публиката не е изненада, предвид екипа, който е реализирал песента и клипа към нея. Емоционалният български текст е дело на талантливия Руши Видинлиев. Ммузиката и аранжиментът са дело на едни от най-успешните музикални продуценти във Великобритания  - Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, с които Жана имаше среща в Лондон. Именно те стоят зад някои от хитовете на утвърдени в световен мащаб изпълнители като One Direction, Cher, Clannad, Tom Jones, Daniel Bedingfield, Boy George, Ronan Keating. След като записва сингъла в студиото на Хеджис и Бътлър в Лондон, Жана снима видеото към него под вещото ръководство на режисьора на втория сезон на X Factor България - Кирил Кирилов-Кико. Това е и първата българска продукция, в която е ползвана ултрамодерната, напълно роботизирана Full Motion Control Rig снимачна система на MRMC. С тази технология са заснети сцени в клипове на Кайли Миноуг, Ед Шиърън, култовата лента на The Klaxons - Flames, както и впечатляващи ТВ продукции за британските BBC и Sky Movies. Скоро предстои да излезе и видеото към английската версия на "Самурай" със заглавие "Remember Me".

Въпреки ангажиментите на Жана в две национални музикални турнета през лятото, тя работи по няколко авторски проекта и подготвя издаването на песен и видео в дует с Кристо.

Наскоро победителката от X Factor застана пред обектива на Велислава Каймаканова-Ножарова и засне фотосесия за благотворителната кауза "Да оставим следи", влизайки в образите на Алиса и Лудия шапкар от филма на Тим Бъртън "Алиса в Страната на чудесата".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички