Звезден отбор треньори в Гласът на България


Звезден отбор треньори в Гласът на България

4051

Нов звезден треньорски екип очаква претендентите за победа в третия сезон на "Гласът на България" по bTV.

На горещите червени столове от 21 септември ще седнат Орлин Горанов, фронтменът на Б.Т.Р. Атанас Пенев, ДесиСлава и  Миро. Всеки един от тях ще носи отговорност за представянето и успеха на определена група от талантливи певци.  Треньорите са фигурите с най-ключова роля в "Гласът на България". Те ще имат отговорната задача да изберат своите фаворити измежду всички кандидати, стигнали до етапа на кастингите "на тъмно" (т.нар. Blind auditions). Всеки треньор ще се запознае със своите фаворити едва след като ги е избрал само по слух. Треньорите ще участват в състезанието наравно със своите таланти, като ги подготвят, обучават и подкрепят по време на цялото състезание.

В ролята на водещ Мартен Роберто ще заеме отново мястото си до участниците и техните близки, за да ги представя и да ги окуражава.

Орлин Горанов е изпълнител, чието име се свързва с едни от най-обичаните съвременни естрадни песни. Той е възпитаник на хор Бодра смяна, а по-късно става част от Ансамбъла на ГУСВ.  Оставил в историята на родната музика хитове като "Светът е за двама", Орлин решава да продължи да се развива и се насочва към операта. Още като студент той става солист на Пловдивската опера.

В България няма друг певец, който е звезда както в популярната, така и в оперната музика. Горанов има 4 солови и 4 дуетни албуми с Кристина Димитрова, многобройни съвместни проекти с редица родни изпълнители, както и участия в съвместни продукции на "Балкантон", БНР, "Златният Орфей" и други. Българската поп икона получава международно признание с I-ва награда на "Шлагерфестивал" в Дрезден и III-та награда на "Интерталант" в Прага. Удостоен с голямата награда на "Златният Орфей" (1984), която повтаря повече от десетилетие по-късно. Носител е на призове от фестивалите в Кнок, Белгия, 1983 и "Братиславска лира" през 1984. Три последователни сезона Орлин Горанов е гостувал в големия Revue Theater Friedrichstadtpalast Berlin. През 2009 певецът става член на Ордена на рицарите-тамплиери. През 2010 певецът участва с главна роля във филма "Мисия Лондон" като Президента. През 2012 става член на БАНИ (Българската академия на науките и изкуствата), където е приет като академик. Както MySound.bg вече информира, баладата "Импресия", представена от Орлин на "Бургас и морето" 2014, му донесе първо място в конкурса в края на миналия месец.

Атанас Пенев, по-известен като Наско от Б.Т.Р., е един от най-популярните български гласове, превърнал се в емблема на родната хард рок и хеви метъл музика. Първоначално е хорист в Представителния ансамбъл на Строителни войски. Пее като вокал на група Сателит, а след това на Бард, които впоследствие основават студио "Графити". Първият албум на Б.Т.Р. с вокал Наско Пенев и в стил хеви метъл носи името "Feel Тhe Life".
 
Сред хитовете му заедно с Б.Т.Р., които влизат в Топ 500 на България, са "Елмаз и стъкло", "Цвете от Луната", "Надежда", "Нощни влакове", "Спасение", "Море от любов", "Няма връщане назад", "Кръговрат", "Хвани живота си в ръце", "Да погледна в теб", "Хиляди луни", "Златна рибка", "Върни се", "Дюн" и други.

До този момент Б.Т.Р. има над 2 000 концерта в страната и чужбина, в това число две самостоятелни изяви в Astoria Hall, като във втората взима участие и звездата на Юрая Хийп Джон Лоутън. Наско и Б.Т.Р са работили и с други световни светила - Глен Хюс (Дийп Пърпъл) и Тим "Рийпър" Оуенс (екс-Джудас Прийст). Групата е представяла България на редица престижни международни фестивали във Франция, Германия, Гърция, Великобритания, Румъния, Сърбия, Косово, Украйна, Холандия, Австрия, Италия, Канада, Китай, Виетнам и други. Била е подгряваща на Iron Maiden,Deep Purple, Scorpions, White Snake, Europe, Accept, Heaven Аnd Hell и много други. Рокаджиите - носители на редица престижни родни и световни награди, се завърнаха шумно със своя актуален албум "Защо?" през юни.

Миро е единственият български изпълнител, признат като артист N 1 както от бастиона на поп културата, така и от водещите поп-фолк медии. В периода 1994 – 1999 участва и печели награди от 11 престижни международни фестивалr.  През 1999 заедно с Галина Курдова основава проект, по-късно наречен КариZма. През 2006,  след 7 години на върха на класациите, дуетът издава албума "Еклесиаст". През 2007  Миро стартира самостоятелна кариера и само за няколко месеца става изпълнител N 1 на България. През 2009 осъществява национално турне "ОМИРОтворен". Нашите  композитори, музиканти и медии избраха Миро с утвърдителен вот за представител на България в конкурса "Евровизия" в Осло през 2010. През 2011 и 2013 певецът участва като треньор в "Гласът на България"  по bTV.

През 2013 Миро е под N 8 в първата класация на сп. Forbes за български знаменитости. В  творческата си кариера – и като част от дует КариZма, и като самостоятелен артист, Миро се включва в редица социални и благотворителни кампании. Той печели и редица призове извън музикалната сцена – като личност и за влиянието си върху съвременната култура например. Изпълнителят има опит и като телевизионен водещ на предаването по bTV "Наистина любов". Лице на кампанията "Вземи ме вкъщи" от 2014.

ДесиСлава е българска певица, композитор и продуцент. С това име тя успя да се утвърди като една от иконите на балканската музика, наложила се най-вече с гласовите си възможности, стиловото разнообразие, новаторските си подходи и като цяло своята универсалност. Наскоро изпълнителката патентова и псевдонима Dess за проектите си в областите на поп музиката и в актуалното денс звучене .

ДесиСлава е родена на 7 март в Раднево. Нейните сценични изяви започват още от ранна възраст, когато печели награди на детски фестивали заради уменията си с лекота да изпълнява сложни песни от българския автентичен фолклор. Първият албум с нейно участие като основен солист е с оркестър Раднево от 1996, който излиза когато изпълнителката е само на 17 години. През 1998  издава своя първи самостоятелен поп-фолк албум. Заради него певицата печели първа награда на фестивала "Златният мустанг". През 2000  отнася наградата на "Световен фестивал на изкуствата" в Холивуд, а през 2002 - най-престижните призове в поп-фолк жанра за годината (в категориите за хит на годината, за албум на годината, за певица на годината и за песен на годината).

Десислава пее на MAD Video Music Awards 2008 в Гърция. Тя е първата българска изпълнителка, която се е изявявала на Mad Video Music Awards. Десислава издава песента "Never Еnd"- евро денс песен с издател Universal Music Spain. Парчето влиза в общ проект наравно с хитовете на Rihanna, Yves Larock и т.н. "Disco Estella" бе най-продаваната денс компилация за лятото в Испания за последното десетилетие. През 2009 певицата   представя пред българската публика и втория си общ проект с John Themis - рок баладата "My Pleasure, My Pain", която впоследствие попада на осмо място в класацията World Chart Express на MTV. Така ДесиСлава става една от първите български изпълнителки, излъчвани в ефира на музикалния гигант.

Последното издание на певицата е сингълът "Only Love" (2012).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички