Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Новият шампион на София по Въздушна китара ясен на 22 юли


Новият шампион на София по Въздушна китара ясен на 22 юли

4189

Новият шампион на София по Въздушна китара ще стане известен на 22 юли.

Състезанието ще се проведе в клуб "Маймунарника" от 21.00 часа. След Варна и Пловдив, където шампиони станаха съответно Атанас "Air Grinder" Цветков и Рубен "Tommy The Cat" Фермюлен (на снимката), битката в столицата е третата в тазгодишния календар на българския шампионат.

Следва регионалният кръг на Южното Черноморие - в Созопол на 26 юли. На 31 юли е Националният финал. Победителят в него печели титлата шампион на България и ще представи страната на световния финал в Оулу, Финландия, от 27 до 30 август.

Миналогодишният градски и национален шампион Жоро "Фотото" Николов заяви, че ще защитава титлата си с всички позволени средства. Освен миналгодишните оръжия – колоездачно трико и перука, сега се заканва да се появи с лична агитка от поне 20 души. Очаква се срещу него отново да се изправят столични ветерани на невидимия инструмент като Боян "Hellbobz" Генов, Боби "Ел Capiten" Димитров, Иван Шентов и Wolfy RC. Сред вече записалите се има и до момента неизвестни, изгряващи претенденти за градската корона. Водещ в "Маймунарника" ще бъде господин SDB, легендарният фронтмен на групите Vendetta, Piranha и Brothers In Blood.

Участието в състезанието е безплатно с предварително записване посредством кратък формуляр в блога на организаторите. Няма никакви специални изисквания, нито се изискват умения за свирене на истинска китара. Подробности за самото събитие можете да следите на страницата на събитието във FB.

В българския шампионат първите трима от всяко регионално състезание се класират на националния финал. Победителят печели титлата шампион на България и отива да защитава славата на страната ни пред света в Оулу, Финландия, в края на август. Ако стане световен шампион, влиза в залата на вечната слава на Въздушната китара и се превръща в международна рок и медийна звезда. Ако не успее, трябва да опита да подобри или поне да повтори класирането на Жоро "Фотото" от миналата година - девети в света.

Препоръчително е сценичното поведение на участниците да имитира блестящо или да надминава безпощадно харизмата и динамиката в сценичното поведение на любимите им рок звезди. Обикновено има два вида участници – въздухари със сериозни намерения и въздухари, които идват просто да се забавляват. Журито оценява безпристрастно и двата вида с оценки от 4.0 до 6.0, като другите два критерия освен владеенето на сцената и публиката са убедително наподобяване на свирене на китара, и въздухарство – въплъщаване на духа и мисията на Въздушната китара.

Въздушната китара е свирене на невидим инструмент, тоест въздух. Състезанията се провеждат в два кръга по една минута. В първи кръг всеки състезател изпълнява парче, което е подготвил и тренирал предварително. Във втори кръг всички състезатели изпълняват едно и също непознато парче, за да може журито да ги оцени на еднаква база.

Мисията на Въздушната китара е да спомогне за постигането на пълен световен мир. Когато човек свири на Въздушна китара, ръцете му са заети и не може да държи оръжие. Ако всички хора по света заедно засвирят Въздушна китара, всички проблеми ще изчезнат.

Make Air, Not War.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички