Дения Пенчева с първа родопска песен в репертоара


Дения Пенчева с първа родопска песен в репертоара

6456

Дения Пенчева представи популярната родопска песен "Руфинка болна легнала".

Изпълнителката на Diapason Records заложи на емблематична и добрепозната мелодия, която досега е изпълнявана предимно от мъже. Вярна на собствения си стил, Дения я интерпретира в нов и модерен аранжимент.
Видеото -  тук: https://www.youtube.com/watch?v=lU81SAw0kgc
 Това е първата родопска песен в репертоара на младата фолклорна изпълнителка.  За аранжимента тя се е доверила на Николай Цветков – талантлив музикант, който живее и работи в Лондон. Макар аранжиментът да е по-модерен, до голяма степен е запазено и автентичното звучене. За него допринася и живата каба гайда, която звучи през цялата песен.

Пенчева признава, че за нея било огромно предизвикателство да направи такава емблематична песен. "Избрах да я запиша, защото исках да покажа нещо различно, да разкрия друга част от себе си пред публиката и се надявам хората да ме харесат и в това амплоа", сподели изпълнителката. "Песента е изключително трудна като орнаментика и има много въздействащ текст. Признавам, че докато я записвах, се разплаках. Преживяла съм всяка една дума, която съм изпяла и съм вложила изключително много емоции", довери още тя.

Видеото, режисирано от Ненчо Касъмов, е заснето на две различни локации. Част от кадрите са реализирани в стара къща край София, построена преди 150 години, в която по принцип не се допускат посетители. За място на снимките бил използван и живописният водопад до Костенец.

За стайлинга във видеото се е погрижила самата Дения Пенчева. Двата тоалета са по неин дизайн и са изработени специално за видеото. Обувките са от собствената марката на певицата Crystal Shoes Denia.

Гримът в лентата е дело на Бони.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички