Честваме 30 години от появата на Ride The Lightning на Metallica


Честваме 30 години от появата на Ride The Lightning на Metallica

3794

30 години от появата на култовия албум на Metallica - "Ride The Lightning", ще бъдат отбелязани в столичния клуб "Маймунарника" в Борисовата градина от 19.00 ч. на 27 юли.

Този път музикантите от Hammerhead (BG) ще изсвирят целия албум навръх датата, на която е издаден, и ще го направят точно така, както са го подредили великите Metallica преди три десетилетия, информират организаторите. В репертоара на родната трибют банда ще има и парчета от останалите периоди на прочутата група, които превърнаха Джеймс Хетфийлд и Ко. в едни от най-емблематичните фигури на световната музикална сцена.

Преди Hammerhead ще се изяви столичната траш метъл дружина Tak'n (Тейкън). Тя е създадена през 2009 от Николай Джонсън и Крас Тотев. В началото бандата свири кавъри на известни метъл групи, като по-късно рокаджиите започват са създават и авторски парчета, някои от които довършват в момента. Формацията е в състав: Николай Джонсън – ритъм китара, вокал, Крас Тотев – соло китара, Иван Миланов (Джон Дайнъмат Милано)- барабани и Радослав Орозов – бас китара.

Двете групи са с различни програми и песни няма да бъдат дублирани.

Официалната част на честването ще бъде записано с три камери, филмирано и изпратено на Metallica. Като основна част от подаръка е и диск, съдържащ "The Call Of Balkans" - студийна кавърверсия на парчето "The Call Of Ktulu”, специално записана и мастерирана за случая с участието и на духовия оркестър на Екрем Мамутович от Сърбия.

Събитието се организира със съдействието на BGTSC и подкрепата на българския фен клуб на Metallica - Harvester Of Sofia, Universal Music Bulgaria и Jagermeister.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички