Посветиха Sea Of Black Festival 2014 на покойния Краси Гюров


Посветиха Sea Of Black Festival 2014 на покойния Краси Гюров

6013

Тазгодишното издание на Sea Оf Black Festival ще бъде посветено на загиналия сърфист Красимир Гюров, извести Ганчо Кожухаров от организаторите.

32-годишният бургазлия загина след жесток удар в скалите край Сарафово на 17 май.

"Бяхме много близки с Краси и аз предложих да посветим концертите на него. Краси присъстваше на всичките живи изяви на феста и винаги беше най-отпред. Миналата година дори спряхме концерта заради него. Качи се на сцената и охраната го настигна. The Revenge Project свириха по това време и веднага спряха. Стана голям панаир. Хората бяха готови да го защитят и да нашамарят охраната заради него. Той винаги си е бил много надъхан и активен в публиката", разказа Кожухаров.

Една от бургаските групи е подготвила специална изненада в чест на сърфиста (на снимката), но тя ще се пази в тайна до 2 август, когато ще се проведе фестивалът. Тази година той е напълно безплатен и е с подкрепата на община Бургас.  Организаторите обаче са измислили всеки да може да влезе само при облечена черна "метълска" тениска. Тези, които нямат такава, ще могат да си закупят фестивална и да го направят с нея. По този начин цялата публика ще представлява едно "черно море".

Както е известно, в летния театър на града тази година участие ще вземат групите Necromancer, Brothers In Blood, Act Оf Grotesque, Womb Оf Maggots (Гърция), Akral Necrosis (Румъния), Upyr, Axecutor, A-Moral, O.H. и Muddy. Sea Оf Black Festival се провежда за втора година под това име. Целта на организаторите от Uberkool Studios и Black Flag е да се възроди познатият от миналото  метъл фест в Бургас.

Припомняме, че сърфистът Красимир Гюров почина на 17 май тази година след като падна при скок върху бетоновите тетраподи край Сарафово. Приятелите на Краси организираха мащабна кампания за кръводаряване, в която се включиха стотици бургазлии.

Въпреки двудневната борба, лекарите не успяха да спасят живота му.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички