Ride The Lighting: още артисти в трибюта на Metallica


Ride The Lighting: още артисти в трибюта на Metallica

3626

Както знаете, на 27 юли (неделя) в откритото столично заведение "Маймунарника" в Борисова градина ще се състои честването на 30-годишнината от издаването на култовия албум на Metallica "Ride The Lightning".
 
Към празника се присъединяват още изпълнители. Това са музикантите от младата столична група Amayah - Христо Иванов (китара, вокали) и Борис Трифонов (соло китара), които ще открият събитието с акустичен сет с едни от най-лиричните песни на Metallica. Специални гости ще са гласовитите Ник "Металиката" Попов (Vulgar Bulgar, Обратен ефект) (на снимката) и Александър Начев (New Disease, Hate Campaign).

Както беше обявено, столичната банда Тak’n ще излeзe преди Hammarhead (BG), които ще изсвирят целия албум точно така, както e подреден от авторите си преди 30 години. В шоуто на родната трибют банда освен специалните гости ще присъстват и парчета от останалите периоди на Гневния квартет.

Официалната част на честването ще бъде записана, филмирана и изпратена на Джеймс Хетфийлд и Ко. като основна част от подаръка, заедно с диска, съдържащ парчето "The Call Of The Balkans" - студийна кавърверсия на "The Call Of Ktulu". Композицията е записана и мастерирана специално за случая заедно с настоящия световен шампион тромпетист Екрем Мамутович от Сърбия и духовия му оркестър, петкратни шампиони на фестивала в Гуча.

През целия ден в заведението ще звучи музика на Metallica.

Програмата на сцената:

19.15 часа – "The Call Of The Balkans" - аудио представяне;
19.30 часа – Amayah (специален акустичен сет)
20.00 часа - Тak’n
21.00 часа - Hammarhead (BG) и специални гости

Програмата на изпълнителите е различна и няма да бъдат дублирани песни.

Празникът се организира със съдействието на BGTSC и подкрепата на българския фен клуб на Metallica - Harvester Of Sofia, Universal Music Bulgaria и Jagermeister.

Вход свободен.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички