И пак любими руски песни от Руслан Мъйнов


И пак любими руски песни от Руслан Мъйнов

5003

След мегауспешната си изява в НДК през май, Руслан Мъйнов излиза още веднъж на престижната сцена в зала 1 от 20.00 ч. на 17 ноември.

Във втория концерт "И пак любими руски песни" -  цигански романси, обичани детски песни, филмова и популярна музика,  ще участват фюжън бенд Акага, Цветан Недялков, Венци Такев, Димитър Тишев, симфоничната формация Levon Manukyan Collegium Musicum и представителен хор Родна песен - Бургас с диригент Левон Манукян.

Всички песни в репертоара са със специална оркестрация, дело на музикантите от Акага, Левон Манукян и 15-годишния Георги Милтиядов.

Концертът с продължителност над 2 часа ще е с ефектно осветление, мултимедия и балет.

Сред акцентите в репертоара е "Дорогой длинною" по музика на Борис Фомин и текст на  Константин Н. Подревецкий.  След успеха ѝ на английски , песента е преведена на италиански, испански, немски, френски, португалски, китайски, японски, полски, иврит и много други езици. През 1962 английски текст пише американският музикант Джин Раскин и издава мелодията под името "Those Were Тhe Days". представена от Мери Хоупкин. Пол Макартни включва парчето в компилацията "The Beatles Apple Records", чиято премиера се състоя на 30 август 1968. Сингълът  зае 1-во място в продължение на 6 седмици в британския хит парад.  В САЩ  достигна до N2.  За световната популярност на песента спомогна и интерпретацията ѝ от Далида.

Акага, Цветан Недялков, Венци Такев и Димитър Тишев участват в записа на албума "Руслан Мъйнов пее любими руски песни", чиято прмиера се състоя през май.

Акага - една от най-популярните и обичани български групи,  е създадена през 1992  от студенти от НМА. Музикантите са считани за основатели на модерния български фюжън. Саундът на формацията е комбинация от джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул, дори и хип-хоп. Съставът концертира освен в България, и в цяла Европа. Бендът има десетки изяви и на най-големите руски музикални сцени (в т.ч. и в Болшой театър в Москва през 2009) с едни от най-популярните руски изпълнители.
 
Представителен хор Родна песен при община Бургас e носител на награди от наши и международни конкурси и е наследник на богати хорови традиции, чиито корени са в началото на миналия век.  Запомнящо се е изпълнението на Реквием от Моцарт в римската базилика "Джовани ин Латерано", където солистка на хора е оперната прима Катя Ричарели.

В последните години репертоарът на хор Родна песен е обогатен с нови жанрове от популярната музика. Под ръководството на Левон Манукян, съставът участва в различни творчески експерименти, обединяващи хоровото пеене със симфоничната и електронната музика, класическите традиции - с рок и метъл.

Билети - в касите на НДК и в мрежата на Еventim (http://www.eventim.bg) на цени 15 – 40 лв.

Виж как актьорът изпълнява "Очи чeрные" ТУК.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички