Орлин Горанов покори Бургас и морето с песента Импресия


Орлин Горанов покори Бургас и морето с песента Импресия

4853

Песента "Импресия", изпълнена от любимеца на българската публика Орлин Горанов, спечели първа награда на фестивала "Бургас и морето", съобщи BurgasInfo.com.

Баладата бе част от 11-те предложения в конкурсната програма. Текстът на "Импресия" е на Александър Александров, музиката - на Александър Савелиев, а  аранжиментът е дело на Кристиян Илиев и Александър Савелиев.

Песента бе представена последна от всички в конкурсния списък. Магнетичното изпълнение на Горанов грабна сърцата на престижното фестивално жури, а то бе в състав: Митко Щерев, Силвия Кацарова, Валентин Пензов, Йордан Георгиев, Атанас Стоянов, Кирил Костадинов, Димитър Маджаров, както и майсторите на китарата Цветан Недялков и Иван Стоянов от Ку-ку бенд. Председател бе проф. Михаил Белчев.

За 32-ри път летният тетър в града стана сцена, на която се изяви елитът на българската поп музика. Пред погледите на хилядите, запълнили изцяло местата на културното средище, магията и уникалната си музикална дарба, освен Орлин Горанов, показаха Петя Буюклиева, Илия Ангелов (от Диана Експрес), Васил Петров, Ралица Ангелова и Георги Дюлгеров, Ваня Костова, Боян Михайлов, Гергана Великова, Антония Маркова, Александър Байчев и Йордан Марков.

Разбира се, както на всеки конкурс, така и на "Бургас и морето" бяха излъчени  подгласници на победителя. Най-близко до първото място на Орлин Горанов журито класира песента "Приказка за любовта" на Гергана Великова по текст на Гриша Трифонов. Музиката и аранжиментът са на на Георги Русев.

Трета награда журито присъди на песента "Нова любов", представена от Илия Ангелов. и посветена на съпругата му Таня Бойчева, по чийто текст е парчето. Музиката и аранжиментът  са дело на самия изпълнител.

Освен определените от журито, бе излъчен още един голям победител – екипът, написал и изпял песента, която спечели голямата награда на публиката. На всеки зрител бе предоставена възможността да определи своя фаворит на специална бланка, раздадена от организаторите от община Бургас. На специалното листче всеки можеше да зачеркне номера на песента която го е спечелила. Изборът на публиката бе определен от събраните своеобразни бюлетини, макар че още по време на изпълненията се усети кой е фаворитът на хилядите в театъра.

И така категоричната победа в зрителския вот спечели песента "Всичко е наред", изпълнена от Ралица Ангелова и Георги Дюлгеров. Музиката и аранжиментът са дело на Светослав Лобошки, а текстът - на Лора ГочеваЛора.

Мелодичната и танцувална "Всичко е наред" грабна публиката още от първата секунда. Енергичното изпълнение на Дюлгеров и Ангелова остави без думи и най - големите критици. Песента изразява закачките и отношенията между млада и влюбена двойка, които, въпреки традиционните различни претенции на представителите на двата пола, винаги завършват с усмивка и думите "Всичко е наред". Публиката не можеше да не се усмихне на закачливите диалози в текста, в който момичето признава: "ходи ми се на разходка, пак ли си зает", а момчето отговаря: "мила моя, има мач в пет".

Разбира се, "Бургас и морето" не можеше да мине и без напомняне за великия Гого от Тоника. На фона на неговата усмивка, идваща от екраните на сцената, колегите на Гого, предвождани от съпругата му Ева, изпълниха някои от най-обичаните им песни.

За доброто настроение на зрителите във времето когато журито обмисляше своя избор се погрижиха и Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Михаил Белчев, Митко Щерев и Илия Ангелов, които представиха едни от най-любимите и незабравими хитове на българските поп музика.

Водещите Симеон Колев и Богдана Трифонова от БГ Радио казаха, че всяко хубаво нещо има своя край, но краят е и ново начало, тъй като само след 12 месеца на сцената в града предстои следващото издание на "Бургас и морето".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички