Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Задава се цветен Sea Garden Festival в Бургас


Задава се цветен Sea Garden Festival в Бургас

4005

Бургас се подготвя да посрещне най-новия фестивал - Sea Garden Festival, който освен с музика ще изпълни летния театър в Морската градина и с цветове.

Това ще се случи на 9 август с помощта на един от основните му гости, който ще има своя собствена сцена, а именно провелият се неотдавна за първи път в София  Фестивал на цветовете "Холи". Освен с цвят обаче, програмата набъбва и с още музикални имена, които ще превърнат фестивала в истинско меломанското събитие за всички Bushmills Brothers.

Изпълненията на деветчленния състав на провокативния Бичето, реге, дъб и афробийт вибрациите на група Rebelites, както и джаз изтънчеността на пианиста Васил Пармаков и контрабасиста Димитър Карамфилов ще се присъединят към харизматичния DJ Vadim заедно с Yarah Bravo (на снимката), Рут Колева с лайв бенд, титаните Ревю и много известни от родната клубна сцена диджеи.

Върбан Тодоров, познат повече като Бичето, съвсем смело твърди, че е "№ 1 и иде от село", а тази година е подготвил няколко нови песни, с които да зарадва феновете си след дълго отсъствие. След като през 2001 постигна наистина пословична слава с парчетата "Идем" и "Номер 1" и един-единствен издаден сингъл, Бичето ще излезе на сцената в Бургас с целия си деветчленен бенд и само един Господ знае какво ще се случи оттам нататък.

Сравнително младата, но за сметка на това много талантлива и вече популярна група Rebelites ще се погрижи да смъкне всякакво напрежение и грижи до реге, дъб и афробийт ниво. Проектът на двама от основателите на Root Souljah съществува от 2011, но вече е обиколил завидно количество фестивали и клубни сцени, доказвайки, че реге и дъб вибрациите могат да имат и българска жилка. За автентичното им звучене допринася и намесата на двамата вокалисти - етиопеца Bisrat Mojo и благия глас на Михаил Люлев.

Васил Пармаков е известен като един от най-добрите български джаз пианисти, а в комбинация с контрабаса на Димитър Карамфилов се създава наистина вълшебна атмосфера. Двамата имат зад гърба си завиден опит, свирейки от деца. През 1994 Пармаков издава и първия си солов албум "Lombroso" заедно с британския саксофонист Анди Скофийлд, а мнозина вероятно помнят и групата, която основава по-късно - Зона Ц, с три издадени албума. За известно време е музикален директор и на групата в турнето на Йълдъз Ибрахимова, а освен това свири неведнъж с имена като Теодисий Спасов, Иво Папазов - Ибряма, Анатоли Вапиров, Христо Йоцов, Стоян Янкулов, Симеон Щерев, Майкъл Шифърл и Ленърд Абърг.

"Холи" - Фестивалът на цветовете пък е популярна индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото. Холи е фестивал, с който Индия отбелязва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия това е ежегодна традиция, в която млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало.

В България Фестивалът на цветовете се проведе за пръв път в София на 21 юни на стадион "Академик" и привлече аудитория от близо 3 000 души. След стотици запитвания на фенове на събитието, заразени от позитивизма на "Холи", Бургас ще е вторият град в България, който ще посрещне цветната експлозия и ще потопи присъстващите в море от цветове, музика, танци и любов.

Сцената на Фестивал на цветовете на Sea Garden Festival ще отвори врати в 14.00 ч., като на всеки кръгъл час до 23.00 ч. феновете ще могат да се включат в масовите цветни експлозии.

Торбичките с цветен прах ще се продават на самото събитие, а повече за фестивала на цветовете може да откриете на неговата страница във Facebook (https://www.facebook.com/HoliColourFestivalBulgaria).

Билети за Sea Garden Festival на 9 август, който се провежда с приятелската подкрепа на Bushmills, се предлагат в мрежата на "Ивентим" на цена 12 лв.

За повече информация и още вести около фестивала може да следите страницата му във Facebook, както и да го откриете в Instagram, Twitter и Tumblr.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички