Васил Петров и Ангел Заберски - по-добрата комбинация край морето


Васил Петров и Ангел Заберски - по-добрата комбинация край морето

4143

Васил Петров и Ангел Заберски младши ще гостуват на The Lounge Bar, Свети Влас, на 2 август, събота, по покана на управата на хитовото заведение.

Българският Франк Синатра, акомпаниран от талантливия джаз пианист, ще поднесе музикалните си комплименти на присъстващите от 23.00 часа.

Васил Петров, който издаде новия си албум в края на април, ще представи програма с любими суинг, джаз и поп стандарти, аранжирани от Ангел Заберски. Ще прозвучат класиките  "Killing Me Softly", "Fly Me To The Moon", "My Way" и много други.

Изпълнителите работят заедно повече от 10 години. Съвместно изнасят концерти из цяла България, в ЛуганоШвейцария, в Москва – Русия. Участват в почти всяко издание на празниците на изкуствата "Аполония", както и в други форуми и фестивали в България. Свързва ги още покойният вече професор Ангел Заберски баща, който е бил учител на Васил преди и след Консерваторията. Джаз изпълнителят често казва, че "ако сега звуча добре, до голяма степен го дължа на него".
 
Заберски младши е роден в семейството на професор Ангел Янков Заберски и естрадната певица Маргарита Радинска в София през през 1969. Свири на пиано от 6-годишен. Завършва Националното музикално училище, а впоследствие Музикалната академия. Изучава контрапункт, музикални форми, елементарна теория на музиката, солфеж – основите на едно сериозно музикално образование. От тогава са и първите му стъпки в джаза.

Васил Петров завършва Музикалната академия в София през 1990. Участва в много естрадни и джаз фестивали. През 1992 и 1994 е най-продаваният изпълнител у нас. Гастролирал е с успех в Хелзинки, Осло, Стокхолм, Белград и Лилехамър, Норвегия по време на Зимните олимпийски игри. Работи с едни от водещите джаз групи в България, сред които биг бендът на Вили Казасян и Акустична версия.

Изпълненението на Васил Петров и Ангел Заберски е част от поредицата Summer Session Concerts на Event Zone. В концепцията участват Touch Аnd Go, Alice Francis, Виктор Чучков, Теодосий Спасов и много други български и световноизвестни изпълнители.

Билети за събитието може да закупите на място на цена от 25 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички