Фадо звездата Карминьо с първи концерт у нас


Фадо звездата Карминьо с първи концерт у нас

4758

Португалската фадо изпълнителка Карминьо (Carminho) ще пее в зала 1 на НДК от 19.30 ч. на 2 декември.

Мария Кармо Карвало де Андраде, както е истинското име на емоционалната певица, нашумя в родината си преди няколкото години, но бързо придоби световна популярност, нареждайки се сред най-известните артисти от направлението към днешна дата.

Вокалистката е родена е през 1984 в Лисабон в семейство на музиканти. Нейната майка – Тереса Сикуейра, е фадо певица и малкото момиче израства, слушайки нейната музика и пеейки фадо още от тийнейджър. Карминьо издава първия си албум "Фадо" през 2009. Това е един от най-аплодираните дебюти в новата история на прочутия музикален жанр в Португалия, който превърна Амалия Родригеш и Мариза в най-слушаните по света португалки. Това обаче беше фадото на Карминьо, на онази, която от най-ранна възраст е слушала записите на родителите си, била е свидетел на събирането на фадо певци в собствената си къща и която, все още тийнейджър, започва да пее в таверната "Ембучадо".

Парчето "Perdуname", изпято с испанеца Пабло Алборан, стана сингъл N1 в испанските класации. Албумът на Карминьо беше от най-очакваните от новото поколение фадо изпълнители. Само че тези, които вече бяха чували певицата и знаеха за таланта ѝ, трябваше да потърпят мъничко - да приключи дипломирането си, докато пътува по света и не разбере коя е тя самата.

Малко след това – през 2012, избухна нейният втори диск - "Алма" (душа), когато  Карминьо вече бе завладяла сърцата на публиката. Проектът съчета кавъри на известни португалски мелодии, създадени от певци като Амалия Родригеш, Мария Амелия Проенца и Фернанда Мария, но и парчета, написани от великия бразилец Чико Буарки и  Виниций де Мораес - един от бащите на боса-нова-та, плюс съвременни оригинали. И двата албума се сдобиха със златен и платинен статус в Португалия, продавайки по над 50 000 копия.  

Младата звезда започва второ световно турне, благодарение на което и българската публика получава възможност да се запознае с чувственото ѝ фадо.  

Концертът е организиран от продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж" (BG Sound Stage). Билети се продават в системата на "Ивентим" и на касите на НДК.

Carminho & Nicolas Jaar: www.youtube.com/watch?v=YMlpd-tIffw

Carminho: http://www.youtube.com/watch?v=3SuPUtTvua4

Carminho: http://www.youtube.com/watch?v=tBBSXytoNUw

Carminho & Pablo Alboran: http://www.youtube.com/watch?v=8EFMojiDY2k

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички