Смоуки с концерт в София на 17 октомври


Смоуки с концерт в София на 17 октомври

4425

Световноизвестната поп/рок група Смоуки (Smokie) пристига за концерт в зала 1 на НДК от 19.30 ч. на 17 октомври.

Британците, воглаве с фронтмена и соло китарист Mike Craft, идват по покана на Live & Loud да представят колекцията си от хитове, сред които чарттопърите "Living Next Door To Alice", "Lay Back In The Arms Of Someone"и "If You Think You Know How To Love Me".

Билетите се продават в Билетен център НДК и онлайн в системата на Eventim.bg
 
Ако погледнете в Книгата на Гинес за хит сингли, може да ви бъде простено мнението, че успешната история на Смоуки е феномен от 70-те. В крайна сметка, 11 от 14-те им британски хитове се появяват в това съдбовно за музиката десетилетие. И все пак внушителният им успех продължава да процъфтява по света, включително в Скандинавия, Южна Африка, Германия и дори в Китай. Смоуки е група, която е разпродавала турната и чиито албуми са придобивали платинен статус по време на четири десетилетия – 70-те, 80-те, 90-те и в наши дни.

Смоуки се събират докато още са в училище – в Йоркшир, в края на 60-те. След като преминават през различни имена и стилове, те подписват договор със супергорещия по онова време лейбъл на Мики МоустRAK, и си пробиват път в класациите. Песните "If You Think You Know How To Love Me", "Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me", "It’s Your Life" и "Oh, Carol" (всяка от които попада в Топ 10) превземат радиостанциите и дават на Смоуки билета, с който да обикалят света.

Стилът на бандата комбинира запомнящи се мелодии и характерни, макар и неприкрито повлияни от американския софт-рок хармонии, като тайната на успеха е в комбинацията от гласове – дрезгавият, пропит с емоция водещ вокал, подплатен от мелодичните хармонии, създава уникално усещане за сладост и горчивина.

След като достигат продажби от над 30 милиона по целия свят, Смоуки издават "Wild Horses" (1997), записан в Нашвил, чието продуциране струва на групата 250 000 паунда. Така се настаняват трайно в програмите на кънтри радиата в САЩ, докато сборните проекти с хитове не престават да се продават добре. Тази тенденция продължава и с дисковете "Uncovered" и "Uncovered Too" – и двата жънат огромен успех в Скандинавия и достигат до Топ 5 в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция, придобивайки двойноплатинен статус.

През 2003 формацията издава най-пълната си колекция от хитове. Озаглавен "The Box Set", проектът съдържа 10 компактдиска, покриващи десетилетията от 70-те до днес, и получава Златни и Платинени награди навсякъде в Скандинавия.
 
Групата прекара 2004 предимно в студиото, композирайки и реализирайки своя албум "On Тhe Wire". Дискът - написан предимно от самите Смоуки, достигна първите места в класациите и доказа, че музикантите все още са във върхова форма. Групата издаде концертно DVD, а последният й проект "Take A Minute" (2010) присъства в класациите из цяла Европа.

Смоуки, както винаги, не спират и за глътка въздух.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички