Лили Иванова ще пее за първи път на Аполония


Лили Иванова ще пее за първи път на Аполония

3893

4 септември е датата, на която всички гости на Празниците на изкуствата "Аполония" и почитатели на Лили Иванова ще могат да чуят някои от емблематичните ѝ песни.

Изпълнителката ще се качи на сцената на амфитеатъра в Созопол за първи път в 30-годишната история на фестивала, придавайки истински блясък на юбилея на най-големата културна проява в България.  

Концертите на изпълнителката в Плевен, Русе, Добрич, Благоевград и Стара Загора, които бяха част от нейното национално турне, приключиха повече от успешно наскоро. Лили и музикантите ѝ за пореден път показаха ненадминат стил и класа, които се превърнаха в повод за бурните овации и одобрението на публиката. Преди да продължи с втората част от обиколката си, една от най-ярките фигури на българската музикална сцена ще се срещне с публиката в Созопол.

В репертоара на примата за вечерта са eмблематични песни като "Реквием", "Икар", "Ела", "Искам те", "Рокля на цветя", "Без правила", "Щурче" и много други. На сцената заедно с Лили Иванова ще се качат Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов - Еко (бас), Орлин Цветанов (цигулка) и Росен Ватев (ударни).

Билети за събитието - в мрежата на Eventim на цени от 40 до 60 лева.

Супергрупата на България - Формацията, ще забие също на 6 септември. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, които обявиха мегашоу в столичната зала "Арена Армеец" през есента, обещават хитовете на легендарните банди, които представят. Естетски финал ще има и в Археологическия музей, където ще се свирят цигуларите от майсторския клас на Минчо Минчев.  

Михаела Филева пък ще пее в амфитеатъра на 5 септември. В клуб "Аполония" е рециталът на Людмил Ангелов, а след това там ще се изяви маестро Живко Петров с неговото трио J.P.3.  

Откриването на юбилейната 30-а "Аполония" е в амфитеатъра от 20.30 ч. на 28 август. Камерният ансамбъл на софийските солисти и хор Космическите гласове ще изнесат концерт, чието мото е "Българската душа в музиката". Солисти са Минчо Минчев и синът му Николай, също цигулар, Първият кавал на планетата Теодосий Спасов и мецосопраното Ирена Петкова от Словенския национален театър в Марибор. На следващия ден амфитеатърът ще бъде във владение на рок класиците Б.Т.Р., докато в Археологическия музей е пиано-рециталът на Виктор Чучков, а бляскавата Белослава ще представи среднощен концерт в новооткрития клуб "Аполония".    

Повече информация за програмата на фестивала: www.apollonia.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички