Сладкият живот на италианския джаз в Банско


Сладкият живот на италианския джаз в Банско

3772

Верен на традицията, и тази година Италианският културен институт в София кани българските фенове на джаз от Ботуша в рамките на Банско Джаз Фест.

Концертът на Росела Грациани и формацията Долче Вита ще се състои на главната сцена на градския площад "Никола Вапцаров" от 19.00 ч. на 10 август.

Входът е свободен.

Росела Грациани е изключителен представител на италианската песен и традиция, като се е посветила в частност на тази област в музиката, считана за пресечна точка между джаза и средиземноморската музика. Кадифеният ѝ глас ще бъде акомпаниран от трима изключителни музиканти – Луиджи Сидеро на пиано, Джорджо Сантизи на контрабас и Стефано Перето – ударни. Резултатът ще бъде един изключителен музикален момент, балансиращ между суинга и топлината на латинските ритми, преплетени с най-красивите мелодии на италианската музикална традиция.

Както MySound.bg нееднократно писа, XVII-то издание издание Банско Джаз Фест е от 8 до 13 август.

Популярността на събитието расте с всяка изминала година. Фестивалът имаше повече от 45 000 зрители със средна посещаемост от 8 000 на вечер през 2013.

Увеличава се и броят на чуждестранните зрители, а тази скиорска местност сред склоновете на Пирин, считана вече за основен конкурент на Монтрьо в Швейцария, предлага програма, която включва повече от 25 джаз групи и солисти тази година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички