Майк Олдфийлд събира албумите от годините си в WBR в колекция


Майк Олдфийлд събира албумите от годините си в WBR в колекция

5194

Всички албуми на Майк Олдфийлд (Mike Oldfield), издадени от Warner Bros., излизат в колекция от 8 диска.

Избраните записи ще бъдат налични и на 180-грамови плочи. Бокс сетът ще бъде на музикалния пазар от Rhino на 20 октомври.

Майк Олдфийлд е добре познат на музикалната аудитория със своята симфония "Tubular Bells", която създава съвсем сам през 1973. Творбата оглавява редица класации в родината на изпълнителя, Великобритания, и спечелва награда Grammy през 1975. По време на своята десетгодишна кариера в Warner Bros. музикантът и композитор издава четири продължения на симфонията, както и четири еклектични албума.

Rhino събира всички осем записа на Майк Олдфийлд, за да предостави на музикалните ценители впечатляваща антология, побрана в компактен бокс сет. Колекцията "The Studio Albums 1992-2003" ще съдържа 8 диска и ще е на пазара от 20 октомври. Налична ще бъде и дигитална версия на изданието. Допълнително, Tubular Bells II”, “The Songs Of Distant Earth”, “Voyagerи “Tubular Bells III ще могат да бъдат закупени по отделно на 180-грамови плочи.

След като напуска Virgin Records, Майк Олдфийлд се присъединява към Warner Bros. през 1992 и издава първото си продължение “Tubular Bells II”, което става  №1 в Англия. Tom Newman (който работи и по оригиналната творба) и Trevor Horn се присъединяват като продуценти на албума, включващ синглите Sentinel,” “Tattoo и The Bell.”

През 1998 Mike се завръща с ново продължение, Tubular Bells III, последвано от още едно допълнение към поредицата само година по-късно – The Millennium Bell. С Tubular Bells 2003” Майк Олдфийлд презаписва оригиналния албум, за да се възползва от технологичните възможности на съвременното студио, несъществуващи в началото на 70-те.

Другите четири албума, включени в колекцията, отразяват широка гама от музикални стилове. Първият от записите е “The Songs of Distant Earth” от 1994, излязъл след “Tubular Bells II”. За създаването на “The Songs Оf Distant Earth” Майк Олдфийлд черпи вдъхновение от роман със същото заглавие. Книгата е от краля на научната фантастика Артър Кларк, който одобрява музикалната творба и дори написва пролог към албума.

Майк Олдфийлд се завръща през 1996 с проект, който бележи драматична смяна в досегашния стил на музиканта.Voyager е запис, наситен с келтски мотиви, съдържащ главно традиционни шотландски и ирландски песни. За да запише музиката към него, използва съвкупност от традиционни акустични инструменти, както и синтезатори. Докато създава диска Guitars”, излязъл през 1999, музикантът използва само електронни и акустични китари, както и такива със синтезатор. Творбата The Millennium Bell е написана, за да извести идването на новото хилядолетие, докато звучи на живо пред 500 000 човека от концерт в центъра на Берлин.

Бокс сетът The Studio Albums 1992-2003” на Майк Олдфийлд ще бъде на музикалния пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

THE STUDIO ALBUMS 1992-2003: COMPLETE ALBUMS BOX

Съдържание

Tubular Bells II

The Songs Of Distant Earth

Voyager

Tubular Bells III

Guitars

The Millennium Bell

Tr3s Lunas

Tubular Bells 2003

Албумите ще бъдат налични и на 180-грамови плочи

Tubular Bells II

The Songs Of Distant Earth

Voyager

Tubular Bells III

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички