Финландската мегазвезда Таря Турунен с актуален албум у нас


Финландската мегазвезда Таря Турунен с актуален албум у нас

4243

Със собствени музиканти и с актуален албум в актива пристига в България Таря Турунен.

Както е известно, финландската мегазвезда ще пее в столичната зала "Универсиада" от 20.00 ч. на 3 ноември по покана на Loud Concerts.   

Концертът на Скандинавския славей, както наричат вокалистката, е част от турнето Colours On The Road, представящо актуалния ѝ албум със същото име. За разлика от нейната предишна изява тук с проекта Beauty & The Beat, този път тя идва със своите рок музиканти. Още с издаването си "Colours In The Dark” (2013) се настани в чартовете за рок и метъл албуми на 12 страни, в четири от които - в Топ 10. Освен парчета от този диск, българските фенове ще чуят и добре познатите любими хитове на сопраното.

На 30 май се състоя премиерата на 2CD/DVD/блурей изданието на Таря Турунен и Майк Терана - "Beauty & The Beat". Шоуто включва класически интерпретации от Бах през Моцарт до Росини, както и класически рок парчета на Queen, Led Zeppelin и на самата Таря, безспорна фаворитка на българските почитатели на тежката музика.

Билетите за концерта на Таря в София - в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, Germanos, OMV и Picadilly на цена от 45 лева. В деня на събитието, както и на място на входа на залата пропуските ще струват по 55 лева.

Изключително талантливата Таря Турунен е родена на 17 август 1977 и става известна като вокалистка на готик/метъл бандата Nightwish. Изучава класическо пеене в Академия "Сибелиус", когато Туомас Холопайнен я кани да участва в неговия мащабен акустичен проект. Именно от него през 1996 се ражда Nightwish. Уникалното преплитане на класическото пеене на Таря с готик, метъл и симфоничните елементи в музиката превръщат бандата в истинска сензация.

Докато записва и пътува по турнета с Nightwish, Таря продължава да се занимава и със странични проекти, между които участие като соло изпълнител в рок балет през 1999 и издаване на коледния сингъл с две песни "Yhden Enkelin Unelma (One Angel's Dream") през 2004. През 2005 бандата моли Таря (чрез отворено писмо) да напусне Nightwish. Следва публична размяна на писма и реплики и екс-вокалистката е принудена да се насочи към солова кариера. Участва в няколко концерта и в албума на брат си, преди да се заеме със записи за своя първи самостоятелен студиен проект. През 2006 Таря Турунен издава коледен диск, а през 2007 пуска излиза дебюта "My Winter Storm", последван от турне. През 2010 участва в записите на парчето "The Good Die Young" на рок ветераните Scorpions.

Певицата пуска поредната си успешна продукция "What Lies Beneath" в края на същата година, подкрепя я с турне и доказва за пореден път, че не случайно е сочена за най-голямата звезда на финландската рок сцена.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички