Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Джаз, метъл и пънк в афиша на Жреци на музите 2014


Джаз, метъл и пънк в афиша на Жреци на музите 2014

3962

Млади творци от България и чужбина се подготвят за осмото издание на Международния младежки фестивал "Жреци на музите", който традиционно се провежда в община Царево от 20 до 30 август.

Южното Черноморие ще се превърне в бляскава сцена за талантливи деца и младежи от България, Полша, Русия, Украйна, Холандия и Латвия, съобщават организаторите от сдружение "Темп арт" и община Царево.  Фестивалът, известен още и като "Малката Аполония",  е чакано събитие от всички традиционни участници, както и от публиката по южното ни Черноморие, която бурно аплодира  младите таланти.

Фестивалът е младежки арт форум, на който си дават среща любители и почитатели на всички видове изкуства – певци, музиканти, танцьори, актьори, художници, самодейни читалищни и училищни състави, както и професионалисти.  Програмата е изпълнена с много  концерти, театрални спектакли, пърформънси, презентации и хепънинги.

Организаторите напомнят, че фестивалът няма  конкурсен характер, а вече осма година следва една романтична цел – да събере под небето на Царево млади творци от цял свят, които да представят културните традиции на своите държави, но най-вече – да бъдат заедно, млади и усмихнати, носещи заряда за истинското Изкуство, необременено от състезателни амбиции за награди.

Този август се очаква  да се съберат над 350 деца и младежи , преминали предварителна селекция, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници от над 20 творчески школи, студии и формации от страната и чужбина. Фестивалът отново е пътуващ и участниците имат уникалната възможност всяка вечер да се изявяват на открити сцени в шест красиви черноморски кътчета  – Царево, Лозенец, ваканционно селище "Лозенец", Китен, Ахтопол и Синеморец.

Част от летните изненнади на фестивала е традиционният - пети поред, рок маратон в Царево на 23 август, който ще зарадва любителите на по-твърдия саунд. На сцената в морското градче  ще свирят  родните банди Soulsburn, Electric Dragon и Crashbrake, а  на 25 август  отново Царево е домакин на джаз вечер с участието на певицата Невен Петрова, която ще бъде акомпанирана от Сашо Куманов, Емил Пехливанов и Христо Минчев в джаз изкушение, посвещавайки публиката в магията на джазовия дамски блус и боса-новата.

 За първи път на тазгодишното издание на феста ще има отделен театрален афиш – под открито небе,  във ваканционно селище "Лозенец" млади актьори ще пресътворят магията на любими пиеси – от "Пепеляшка" на Шарл Перо до екзистенциалните драми на Ибсен.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на община Царево Георги Лапчев.

Официалната церемония по откриването е в Царево от 21.00 ч. на 22 август.

FB страница на фестивала - https://www.facebook.com/PriestsToTheMuses

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички