Дебютният солов албум на Gerard Way вече на CD и винил


Дебютният солов албум на Gerard Way вече на CD и винил

3639

Дебютният солов албум "Hesitant Alien" на бившия вокалист на My Chemical Romance Gerard Way вече може да бъде закупен на CD и винил. 

Наличен е и в делукс комплект, съдържащ  записа (в CD или LP формат), ексклузивна тениска и книжка, нарисувана на ръка от Gerard (само 5 хиляди броя са отпечатани от нея).Тези, които поръчат албума, ще могат да свалят веднага парчетата "No Shows" и "Action Cat" безплатно.

Своята премиера направи и видеото към песента "No Shows", режисирано от Jennifer Juniper Stratford. На официалния сайт на изпълнителя GerardWay.com феновете могат да поръчат предварително новият албум “Hesitant Alien”.

Започвайки работа с продуцента Doug McKean, Way разбира веднага какво иска от Hesitant Alien”. „Исках да направя малките неща да звучат като големи”, казва изпълнителят. „Намерението ми бе да създам 100 процента безкомпромисно изкуство, използвайки най-предизвикателния инструмент за радиото – китарата. Знаех, че ще има много изкривяване на звука. Знаех, че ще свиря на много инструменти Fender. Знаех, че ще черпя вдъхновение от своите герои на китарата от училището за изкуство, Mary Timony и Carrie Brownstein, както и че ще се повлияя от шугейз и бритпоп. Искам записът да съживява хората със звука си.” Hesitant Alienще бъде миксиран от Tchad Blake (Arctic Monkeys, Black Keys).

В лириките Way пише за неща, които познава, като „борбата, новото начало, намирането на непознатото сред рутинното и абстрактното” казва той. „ Гледах към бритпоп поети като Jarvis Cocker и Damon Albarn, които разсъждават върху всекидневния живот. Също експериментирах с абстрактното, гледайки от работата на Frank Black с The Pixies, както и като солов артист. Нямаше концепция или план на действие.”

Феновете ще чуят за пръв път част от песните в “Hesitant Alien”, когато Way направи дебютните си солови изяви на фестивалите Reading и Leeds в Англия. На Reading Festival музикантът ще бъде на 22 август, а на Leeds Festival – на следващия ден.

Песента "Action Cat" може да чуете тук, а видеото към “No Shows” може да изгледате тук.

Албумът “Hesitant Alien” на Gerard Way ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.  В iTunes той може да бъде предварително закупен на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/hesitant-alien/id908544384

Траклистът на албума “Hesitant Alien е :

Bureau

Action Cat

No Shows

Casting Shadows

Millions

Zero Zero

Juarez

Drugstore Perfume

Get The Gang Together

How's It Going To Be

Maya The Psychic

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички