Миндя рок фест предоставя сцена на 16 групи в 3 тематични вечери


Миндя рок фест предоставя сцена на 16 групи в 3 тематични вечери

4835

16 групи ще участват в шестото издание на "Миндя рок фест ", което ще се проведе във великотърновското село Миндя на 28, 29 и 30 август, съобщи ексклузивно за MySound.bg организаторът и вдъхновител на събитието Евгений Дайнов.

За първи път в програмата се включват и чуждестранни банди. Това са Atlas от Турция и гърците Cotton Pickers. Гостите ще излязат на сцената в третата вечер.

Събитието е разделено на три тематични вечери: Youngest, Hard Day’s Night -  посветена на по-тежкото звучене, и традиционния за фестивала формат Blues & Rock.

В първия ден любителски и ученически състави ще се състезават за голямата награда на журито – запис на сингъл и неговата промоция. Надпреварата ще е между Контрабанда от Разград и софийските групи Sunday и Grimaze. Миналогодишните победители - Powerslave от Велико Търново, ще бъдат  хедлайнъри на вечерта. За първи път ще има открит музикален уъркшоп, организиран от партньорите на феста – Rockshcool.

Вихреният китарист и композитор Румен АнтоновРичи и неговата формация Рич Къмпъни (на снимката) ще закрият втората вечер. Преди тях ще се изявят Рестарт, Impade, Casper (Варна), Nemo Band и блус-рок ветераните Монолит (Monolith).

На 30 август ще свирят Васко Кръпката с Подуене блус бенд, Блустрафик, Силует и група Магистри, предвождана от политолога проф. Евгений Дайнов, който е главен идеен двигател и организатор на фестивала.

Проявата се организира от фондация "Миндя рок фест" с финансовата подкрепа на община Велико Търново, подпомага се от спонсори и дарители.

Входът за концертите е свободен.

Изпълненията ще бъдат излъчени и онлайн на страницата на феста във Фейсбук.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички